PRIČA SRPKINJE OBOLELE OD RAKA JE NAŠA SLIKA I PRILIKA! Tri meseca sam čekala SAMO na dijagnozu! (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić, Ilustracija

gde mi to živimo?

PRIČA SRPKINJE OBOLELE OD RAKA JE NAŠA SLIKA I PRILIKA! Tri meseca sam čekala SAMO na dijagnozu! (FOTO)

Veliki je broj ovakvih slučajeva, a nažalost mnogi će se i sami pronaći u ovoj priči
Objavljeno: 14:38h

Za čitanje jedne rečenicu, koju ja kao laik ne razumem, bilo joj je potrebno maksimalno 2 minuta, ali ona ipak za pacijenta u tom trenutku nije imala vremena", rekla nam je ova očajna žena.

Veliki je broj ovakvih slučajeva, a nažalost mnogi će se i sami pronaći u ovoj priči. Međutim, to nije sve.

"Kada sam sutradan došla u bolnicu, doktorke nije bilo. Počela sam da tražim rešenje u alternativi, a ne možete ni da zamislite na koje sam sve slučajeve "bogaćenja na tuđoj nesreći" naišla. Bolestan čovek se hvata za slamku, a basnoslovne cene različitih proizvoda, lečenja, "doktora", naterale su me da odustanem i od ove ideje, jer nijednu garanciju njihove ispravnosti nisam imala. Jedina preostala opcija su mi privatna bolnica ili inostranstvo.

foto: Zorana Jevtić

"Trebalo bi da uđem u program lečenja na jednoj privatnoj klinici. Za to mi je bio potreban još jedan rezultat iz državne zdravstvene ustanove. Inače, vađenje tog rezultata privatno košta 20.000 dinara. Otišla sam u bolnicu i izričito naglasila da su mi rezultati potrebni za najviše nedelju dana. Zamolila sam ih da mi kažu da li rezultat do tada može da bude gotov ili da to uradim privatno, jer mi je hitno. Rekli su mi da će biti gotovo, a za nedelju dana kada sam ih pozvala, novo razočarenje. Usled nedostatka neophodnih hemikalija kako su mi rekli, morala sam da sačekam još nedelju dana na rezultat."

Potrebno je da budete sačinjeni od kamena da u ovakvim trenucima ne osetite bes, razočaranje, tugu.

Ovo je jedan od mnogih, sličnih, istih ili gorih slučajeva. Postoje i oni koji savesno i marljivo obavljaju svoj posao, ali stiče se utisak da su u manjini. Svi znamo da bolestan čovek ima samo jednu želju, pa zašto mu se onda tolike prepreke postavljaju na tom već dovoljno teškom putu. Ispada da ne možemo biti zdravi, ukoliko nismo bogati, a radi se samo o jednom normalnom, logičnom, podrazumevanom - pravu na život. I pravu na lečenje, kad nas "pogodi" neka bolest.

(B. Kontić)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.