NAŠLI SMO ČISTAČA ARSU O KOM PRIČA SRBIJA: S 42 godine upisao faks, uskoro završava master, a SVI MU SE SMEJU ZBOG TOGA! (FOTO)
Foto: Twitter, Espreso

kapa dole, CARE!

NAŠLI SMO ČISTAČA ARSU O KOM PRIČA SRBIJA: S 42 godine upisao faks, uskoro završava master, a SVI MU SE SMEJU ZBOG TOGA! (FOTO)

Miran, fin i ljubazan, čovek koji dane provodi čisteći ulice, a noći učeći i čitajući knjige - upoznajte Arslana Bajramovskog
Objavljeno: 12:24h

Bilo mi je jako neprijatno kada sam otišao na prvo predavanje. Ja sam sa 42 godine upisao fakultet, najstariji sam bio tamo. A još sam i druge boje kože. Imao sam utisak da svi samo u mene gledaju. U sekundi sam dobio neopisivu želju da se okrenem i odem, i batalim celu tu priču o studiranju i velikim snovima. Ali nisam to uradio, već sam ostao na tom, i na svim sledećim predavanjima. I mogu vam reći da sam danas srećan zbog toga.

foto: Espreso

Kako kaže, kolege studenti su mu mnogo pomogli i neizmerno im je zahvalan zbog toga. Uopšte nije bilo diskriminacije, podsmeha ili bilo kakvih neprijatnih situacija. Prihvatili su to što je stariji i neupućen u tematiku i dali sve od sebe da mu pomognu. A i on se trudio. Bio je svestan toga da je ekonomija jedan novi svet za njega o kome ne zna gotovo ništa, pa je dao sve od sebe kako bi što pre savladao gradivo. I profesori su prepoznali njegov trud, i cenili su ga.

SINA MI NASTAVNICA ZOVE RETARDIRANIM BOSANCEM! Ilijino dete u školi prolazi TORTURU samo zato što nije iz Srbije!

- Bio je jedan težak predmet, socijalna statistika. A profesorka je bila veoma stroga i mnogo je brzo pričala. Stvarno sam imao problem da razumem bilo šta od toga što je predavala. I jednom sam došao na predavanje sa jakom glavoboljom koja se samo pojačala kad je profesorka počela svoj neprekidni monolog. Nisam mogao više. Prekinuo sam je i rekao joj da me boli glava od njenog predavanja. Pitao sam je da li postoji neka osnovna literatura za nas neupućene, koja će mi pomoći da razumem išta od toga što ima da kaže.

- U sekundi sam se uplašio, misleći da ću navući na sebe njen gnev koji će me pratiti do kraja studija. Međutim, ona me je uputila u kljigu koja mi može pomoći, i kad me je videla sa njom na narednim predavanjima, bila je vrlo zadovoljna. Na ispitu iz tog predmeta, zahvaljujuć itrudu koji sam pokazao na nastavi, dobio sam osam, iako ona važi za vrlo strogu profesorku.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.