OVO ĆE BITI NAJHLADNIJI DAN U APRILU: Najnovija vremenska prognoza Nedeljka Todorovića do kraja meseca
Nedeljko Todorović, Foto: Printscreen/RTS

VREME U SRBIJI

OVO ĆE BITI NAJHLADNIJI DAN U APRILU: Najnovija vremenska prognoza Nedeljka Todorovića do kraja meseca

Sutra nas, pre kiše, očekuje i malo prašine iz Afrike

Objavljeno:

Nedeljko Todorović otkriva da nas u sredu očekuje najhladniji dan ovog meseca.

"Sutra nas očekuje prva promena vremena, tako da će maksimalna temperatura na severu Srbije biti 20°C, a na jugu 30°C. Stiže nam kiša uveče i tokom noći. Biće osetno hladnije u odnosu na današnji najtopliji dan što bi značilo pad temperature od oko 20 stepeni, gledajući maksimalne vrednosti. U pojedinim delovima naše zemlje očekuju se i pljuskovi. Tipična letnja promena i potrajaće nekih sedam ili osam dana, ali krajem nedelje će doći do blagog porasta temperature u odnosu na ovu najhladniju sredu", rekao je Nedeljko Todorović i dodaje:

"Sutra nas, pre kiše, očekuje i malo prašine iz Afrike. To je možda čak i značajnije od pada temperatura, ali u večernjim satima tokom kiše, ona će se isprati i opet će biti čista atmosfera."

1 / 4 Foto: Beta Dragan Gojić

Na pitanje da li je prašina opasna za udisanje, meteorolog Todorović kaže:

"U principu nije. To su čestice prašine i materijala iz pustinje koje uglavnom sadrže jedinjenja gvožđa, sve ono što čini hemijski sastav tla. Ranije se pretpostavljalo da ima malo radioaktivnosti od onih eksplozija u Sahari, ali to je toliko zanemarljivo da građani ne treba da brinu."

Nedeljko ističe da će sreda biti najhladniji dan, a onda od četvrtkka kreće ponovni rast temperature:

"Sreda će biti najhladniji dan sa 9 stepeni, a već od četvrtka nas očekuje porast temperature, dok se za vikend očekuje temperatura između 16 i 17 stepeni. Tokom narednih par dana očekuje se pojava severca, pa savetujem građanima da se oblače u skladu sa vremenom", zaključio je Nedeljko Todorović u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1.

Bonus video:

03:12

METEOROLOG NEDELJKO TODOROVIĆ ZA KURIR TV: Do kada će trajati hladno vreme?

(Espreso / K1 / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.