RHMZ OBJAVIO TAČAN DATUM DO KADA BI MOGAO DA POTRAJE HLADNI PERIOD: Još danas leto u Srbiji, a onda...
Kiša, Foto: Stefan Stojanović

KIŠA

RHMZ OBJAVIO TAČAN DATUM DO KADA BI MOGAO DA POTRAJE HLADNI PERIOD: Još danas leto u Srbiji, a onda...

I sutra je meteoalarm na snazi, ali i zbog nevremena

Objavljeno:

Sprema se žestok temperaturni obrt - danas temperatura do 33 stepena, u sredu maksimum 18.

Danas, 15. aprila, pretežno sunčano i veoma toplo vreme za ovaj period godine, u većini mesta sa najvišom dnevnom temperaturom u intervalu od 31 do 33 °C, najavio je RHMZ, i danas zbog visokih temperatura, za celu Srbiju upalio žuti meteoalarm.

I sutra je meteoalarm na snazi, ali i zbog nevremena. Naime, očekuje nas jača promena vremena, sa letnjih temperatura vraćamo se na zimske. Ići će postepeno.

1 / 3 Foto: Beta Dragan Gojić

„Sutra, 16. aprila, promena vremena: pre podne pretežno sunčano, u drugom delu dana postepeno naoblačenje mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom. Duvaće umeren i jak, na planinama i olujni jugozapadni vetar koji će na severu Srbije biti u skretanju na severozapadni. Dnevna temperatura u većini mesta biće u padu u odnosu na prethodni period i kretaće se od 23 na severozapadu do 30 °C na istoku i jugoistoku zemlјe“, istakao je RHMZ na svom sajtu.

Jutarnja temperatura u sredu od 7 do 11 °C, a najviša dnevna od 9 na severu do 18 °C na jugu i istoku zemlje. Vetar umeren i jak severozapadni, na jugoistoku južni.

Kako se može videti na sajtu RHMZ, u tabeli sa petodnevnom prognozom vremena, konkretno u Beogradu, u utorak sa maksimalnih 27 u sredu temperatura pada na svega 9 stepeni. Jutarnja će biti tek stepen niža – 8.

Posle tog naglog pada, nastavljaju se niske temperature, pa će tako jutarnje naredna dva dana, u četvrtak i petak, biti još niže – svega 5 stepeni, dok će maksimalne biti 12, odnosno 14 stepeni.

Slično će biti i u drugim većim gradovima, odnosno u celoj Srbiji, a ovaj hladni period mogao bi da potraje do oko 24. aprila.

Bonus video:

01:27

ZA OČEKIVATI SU TOPLOTNI TALASI, SUŠE, POŽARI, OLUJE Zamenik direktora RHMZ: Dolazi do klimanja naše klime, POSLEDICE NA OKEAN

(Espreso / Nova / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.