JOŠ DANAS UŽIVAJTE U LEPOM VREMENU: Kiša već sutra stiže u ove delove zemlje
Lepo vreme, Foto: Emilija Jovanović

rhmz

JOŠ DANAS UŽIVAJTE U LEPOM VREMENU: Kiša već sutra stiže u ove delove zemlje

Najniža temperatura ćese kretati od 14 do 17 stepeni, a najviša dnevna oko 33 stepena Celzijusa

Objavljeno:

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, sa najvišom dnevnom temperaturom i do 33 stepena, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, u Vojvodini i brdsko - planinskim predelima i jak, zapadni i jugozapadni. Najniža temperatura će se kretati od sedam do 17 stepeni, a najviša dnevna od 30 do 33 stepena.

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo. Duvaće umeren zapadni i jugozapadni vetar. Najniža temperatura ćese kretati od 14 do 17 stepeni, a najviša dnevna oko 33 stepena Celzijusa.

Lepo vreme
Lepo vremefoto: Emilija Jovanović

U Srbiji će u utorak, 16. aprila doći do postepene promene vremena, pre podne će biti pretežno sunčano, u drugom delu dana postepeno naoblačenje mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće umeren i jak vetar, na planinama i olujni jugozapadni vetar koji će na severu Srbije biti u skretanju na severozapadni.

Dnevna temperatura biće u postepenom padu i kretaće se od 23 na severozapadu do 30 stepeni na istoku i jugoistoku zemlje. Od srede će biti osetno hladnije sa čestom pojavom kiše i lokalnih pljuskova koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom, dok će na planinama padati sneg.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 15. april 2024: Vremenski uslovi uticaće povolјno na većinu hroničnih bolesnika tokom većeg dela dana. U popodnevnim satima se očekuje pogoršanje biometeorološke situacije, pa se oprez u večernjim satima savetuje kako hronično obolelima, tako i svim osetlјivim osobama. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti neraspoloženje, nesanica i bolovi u mišićima.

Bonus video:

01:27

ZA OČEKIVATI SU TOPLOTNI TALASI, SUŠE, POŽARI, OLUJE Zamenik direktora RHMZ: Dolazi do klimanja naše klime, POSLEDICE NA OKEAN

(Espreso/Beta/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.