STIGLE DOBRE VESTI ZA JEDNU GRUPU PENZIONERA: Ove usluge su sada POTPUNO BESPLATNE
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić

PENZIONERI

STIGLE DOBRE VESTI ZA JEDNU GRUPU PENZIONERA: Ove usluge su sada POTPUNO BESPLATNE

Dnevno prođe po 10 pacijenata starijih od 65 godina i na celoj klinici u različitim službama pružaju im se brojne usluge

Objavljeno:

Nišlije starije od 65 godina (penzioneri, ali i oni koji to nisu) od nedavno mogu da računaju na besplatnu popravku zuba ili protetičke usluge u Klinici za dentalnu medicinu. Ova besplatna usluga rezultat je saradnje Klinike sa Medicinskim fakultetom u Nišu.

Dušan Stevanović i u trećem dobu redovno brine o zdravlju zuba, a vest da za stomatološke usluge može da računa na studente stomatologije i specijalizante, bez plaćanja, obradovala ga je.

“S obzirom na godine i ovi zubi sadašnji verovatno će zahtevati nove preglede i nove popravke. S obzirom da živim od penzije odgovaraće mi”, kaže Dušan Stevanović iz Niša.

“Interesovanje je sve veće. Dnevno prođe po 10 pacijenata starijih od 65 godina i na celoj klinici u različitim službama pruža im se usluga vađenja zuba, popravke zuba, protetike, čišćenje kamenca i terapija paradentopatije”, navodi prof.dr Ljiljana Kesić, načelnik Službe za oralnu medicinu i paradentopatiju.

1 / 4 Foto: Beta/Dragan Gojić

Ova povoljnost dragocena je i za studente i specijalizante koji te usluge pružaju u okviru stručne prakse tokom akademske godine. Upravo praksa i rad sa pacijentima značajan su korak na putu od studenta do dobrog stomatologa.

“Ovde imam različite mogućnosti da radim sa pacijentima koji imaju različite probleme da tako saniram njihova stanja, naravno uz pomoć mentora i profesora koji su uvek dostupni. Tehnika koju primenjujemo je savremena i dostupna svim studentima”, kaže Nemanja Radovanović, student 5. godine stomatologije.

I 60 godina od osnivanja, Klinika za dentalnu medicinu u Nišu nastavlja da unapređuje rad.

“Očekujemo da ove godine otvorimo Centar za rascepe za novorođenčad, jer je povećan broj takvih pacijenata. Takođe, veoma bitno da pacijenti znaju da sve stomatološke usluge možemo da pružimo u opštoj anesteziji, kad govorimo o pacijentima koji imaju veliki strah od stomatologa”, kaže prof. dr Aleksandar Mitić, dir. Klinike za dentalnu medicinu i prodekan Medicinskog fakulteta Niš.

Predstoji opremanje savremenim 3D ortopanom sa telerendgenom, a od jeseni ovde očekuju i grupu stranih studenata.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso / RTS / Jelena Marinović / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.