UČITELJ IZ TUTINA O KOJEM JE BRUJALA CELA SRBIJA NE ODUSTAJE: Pogledajte samo kako je SADA iznenadio SVOJE UČENIKE
Škola u Tutinu, Foto: RINA/Ustupljene fotografije

SVAKA ČAST

UČITELJ IZ TUTINA O KOJEM JE BRUJALA CELA SRBIJA NE ODUSTAJE: Pogledajte samo kako je SADA iznenadio SVOJE UČENIKE

On dodaje da je od velikog značaja to što su u učionici postavljeni ormarići za decu

Objavljeno:

Muhamed Dreković, učitelj iz Tutina je čovek o kom je početkom školske godine pričala čitava Srbija. On je samoinicijativno, svojim sredstvima, ali i uz pomoć prijatelja tokom letnjeg rasputsa kompletno sredio i opremio učiniocu za svoje učenike. Medjutim, on tu nije stao pa je potpuno sredio učiniocu za svoje đake i od nje napravio pravi raj.

Ceo enterijer je renoviran, uključujući i parket, klupe i stolice su ofarbane, zidovi okrečeni i postavljeni ormarići. Želeo sam da deca imaju lep prostor i da im bude prijatno dok su u školi, jer ovo je njihova druga kuća. Preko klupa su stavljene zaštitne folije, postavljen je televizor i pametna tabla, rekao je za RINU Muhamed.

On dodaje da je od velikog značaja to što su u učionici postavljeni ormarići za decu.

Tutin, Škola, Učionica
foto: RINA/Ustupljene fotografije

- Oni svi nose veoma teške torbe, oko 15 kilograma teži jedan ranac. Zato mi je cilj da se oni u tom smislu rasterete, a voleo bih da ovaj moja inicijativa bude motiv drugim školama u Srbiji da takođe urade nešto slično, kaže ovaj učitelj za primer.

Muhamedovom inicijativom, voljom i ažurnošću svi su bili oduševljeni.

Tutin, Škola, Učionica
foto: RINA/Ustupljene fotografije

Osim dece i roditelja, njegov gest pohvalio je i Besim Hamzagić, novoimenovani pomoćnik predsednika opštine Tutin, koji je Muhameda nazvao i “učiteljem godine”.

Tutin, Škola, Učionica
foto: RINA/Ustupljene fotografije

- Učitelj Muhamed održao je lekciju celoj zajednici, a posebno nama koji se bavimo javnim poslom. Samoinicijativno je opremio i uredio učionicu za svoje učenike. Desetak ovakvih ljudi koji imaju visoku svest o javnom dobru bi bilo dovoljno da se promeni stanje u celom gradu. Čestitam Muhamedu Drekoviću, učitelj godine, samo još da ustanovimo nagradu”, napisao je tada Hamzagić na svom facebook profilu.

Bonus video:

02:30

U toku rekonstrukcija malog bazena i izgradnja bazena za bebe

(Espreso/RINA/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.