EVO KADA ĆE BITI ODRŽANA ČUVENA SLANINIJADA U KAČAREVU: Ljubitelji mesa će biti ODUŠEVLJENI
Slaninijada, Foto: Tamara Trajković

Manifestacija

EVO KADA ĆE BITI ODRŽANA ČUVENA SLANINIJADA U KAČAREVU: Ljubitelji mesa će biti ODUŠEVLJENI

Manifestacija u čast slanine je neizostavni deo Kačareva

Objavljeno:

Slaninijada u Kačarevu će se održati između 15. februara i 18. februara.

"Najukusnija manifestacija u Srbiji" održava se od 1988. godine u pančevačkom naselju Kačarevo, koja se bavi promovisanjem proizvoda od mesa i tradicionalne običaje i gastronomiju južnog Banata. Na Slaninijadi se pored proizvoda domaćih proizvođača mogu naći i slanine iz svih krajeva sveta, a posebno iz zemalja regiona.

Više informacija o programu možete pronaći OVDE.

Slaninijada
foto: Tamara Trajković

Istorija slaninijade

Mnoge dobre ideje nastale su iz rivaliteta i takmičenja - tako je i ova. Dok su u jednoj lokalnoj kafani raspravljali ko je napravio najbolju slaninu te godine, meštani su odlučili da je najbolji načiin da odluče čija je to slanina najbolja - degustacija.

Tako je održana prva lokalna Slaninijada, uz proglašenje pobednika, čestitanja, ljutnju i zdravicu. Samo dve nedelje kasnije, organizovana je i prva prva Slaninijada, sa nagradom od 100.000 dinara, a učestvovale su čak 42 uzorka slanine sa mesta širom Srbije.

Od tada, manifestacija u čast slanine je neizostavni deo Kačareva, a pored takmičena, misli se i na zabavu da bi se gost osećao što prijatnije, priprema banatski ručak, muzika, pokloni i slično, a organizatori smatraju da je upravo ovakav tip manifestacija način za pospešivanje seoskog turizima.

Bonus video:

02:38

MESO IZAZIVA AGRESIJU KOD LJUDI! Glumci promenili ishranu, pa doživeli transformaciju: Imam više energije A JEDEM HOT DOG

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.