RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Večeras mraz i poledica, a OVOG dana STIŽE drastična PROMENA VREMENA
Sneg, Foto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia

rhmz

RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Večeras mraz i poledica, a OVOG dana STIŽE drastična PROMENA VREMENA

Do kraja nedelje, 14. januara 2024. godine, mraz i poledica u Srbiji, kao i niže temperature

Objavljeno: 20:40h

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da se tokom večeri očekuje umeren i jak mraz i pojava poledice. U većini mesta biće vedro, osim u Vojvodini, zapadnoj, jugozapadnoj i južnoj Srbiji gde će magla smanjivati vidljivost, kao i na području Beograda, gde će u tokom večeri i u toku noći ponegde biti smanjena vidljivost i na manje od 400 m.

-Tokom večeri i noći očekuje se umeren i jak mraz i pojava poledice. U većini mesta biće vedro, osim u Vojvodini, zapadnoj, jugozapadnoj i južnoj Srbiji gde će magla smanjivati vidljivost na 200 do 500 m, lokalno i ispod 100 m. Na području Beograda tokom večeri i noći takođe će magla smanjivati vidljivost ponegde i na manje od 400 m - navodi se na sajtu RHMZ-a.

Do kraja nedelje mraz i poledica

Kako su meteorolozi najavili, do kraja sedmice u jutarnjim satima će se zadržati umeren, ponegde i jak mraz, u većini krajeva sa temperaturom od -10 do -4 °S, lokalno i nižom.

Mraz
Mrazfoto: Beta / Dragan Karadarević

Sutra (11.01.) hladno, mestimično magla i niska oblačnost, koja će se ponegde u nižim predelima zadržati i tokom celog dana. U ostalim krajevima sunčano. Najniža temperatura od -12 do -6 °S, najviša u većini mesta od -4 do 0 °S, na severu Vojvodine, jugu i istoku Srbije malo toplije, do 4 °S. Uveče na severu, a tokom noći i u ostalim krajevima naoblačenje, ponegde uz provejavanje slabog snega.

U petak i subotu sneg

U petak i subotu (12-13.01.) umereno do potpuno oblačno, ponegde uz provejavanje slabog snega. U subotu krajem dana postepeno razvedravanje.

Sneg
Snegfoto: Kurir/D.Š.

Od nedelje porast temperature

U nedelju (14.01.) pretežno sunčano uz porast dnevnih temperatura.

Sledeće sedmice povremena naoblačenja s kišom, ponegde i sa snegom. Jutarnje temperature biće u porastu, a izraženije otopljenje očekuje se sredinom naredne sedmice.

Jutros izmereno -15 u Beogradu

Podsetimo, Srbija se jutros probudila okovana ledom, u dva grada u našoj zemlji izmereno je -13, ali je, ako je suditi po objavi na mrežama, na Bežaniji jutros ipak bilo još hladnije - sibirskih -15.

Bonus video:

00:34

PRVI SNEG ZAVIO SRBIJU U CRNO! Za 24 sata desilo se 15 saobraćajnih nesreća: Troje ljudi izgubilo život, NIZALI SE LANČANI SUDARI

(Espreso/ Blic/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.