NI U LUDILU NE BIH VAKCIONISAO SVOJU BEBU! Koliko vas razmišlja kao ovaj očajni otac?
Foto: Marina Lopičić, Profimedia

velika dilema

NI U LUDILU NE BIH VAKCIONISAO SVOJU BEBU! Koliko vas razmišlja kao ovaj očajni otac?

Tema koja izaziva brojne polemike. Roditelji zabrinuti, a šta kažu lekari?
Objavljeno: 21:04h

Kod nas su vakcine obavezne i ako ih ne daš možeš imati posledice u smislu upisivanja u školu. Problem je u tome što su te vakcine navodno francuske. I po novom istraživanju se rade od ćelija raka. Tu informaciju mi je dala prijateljica koja je diplomirani farmaceut. Ona ima troje dece, prvo dete je vakcinisala i posle toga je primetila da ono ima poteškoća u razvoju. Zbog toga drugo dvoje dece nije vakcinisala. U Americi je svako stoto dete autistično. To je strašno. A lekari se ne potresaju previše jer oni na to gledaju kao na nužno zlo - kaže nam otac koji je hteo da ostane anoniman.

- Roditeljima koji su dugo čekali dete uopšte nije svejedno. A mi smo napravili ugovor sa Kinom. Bila je priča da je to dobro jer će one biti jeftinije. Međutim, kakvog su kvaliteta te vakcine? Ko to kontroliše? - pita se on.

Pošto je tema suviše kompleksna, a (dez)informacija na internetu ima raznih, odlučili smo da zatražimo lekarsko mišljenje na spornu temu. Razgovarali smo sa jednim prestoničkim pedijatrom.

Primećujete li da sve više roditelja odlučuje da ne vakciniše svoje dete?

- Da, dolaze nam roditelji koji odbijaju vakcinaciju, pogotovo tu MMR vakcinu, za koju navodno važi da izaziva autizam, ali to po našem mišljenju svakako nije dovoljno zakonski regulisano, pa su vakcine zakonski navodno obavezne. Međutim, to definitivno nije dovoljno jak zakon, pa se deca svejedno upisuju u školu i bez tih vakcina.

Igra vam oko? Evo šta to znači i da li je opasno! (FOTO) (GIF)

Koliko je zaista čest slučaj nuspojava i da li se mogu povezati autizam i vakcina?

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.