GRAD KOJI BRINE O SVOJIM STANOVNICIMA: Uvažavanje i poštovanje potreba nacionalnih manjina u Novom Sadu
Foto: Grad Novi Sad

SVAKA ČAST!

GRAD KOJI BRINE O SVOJIM STANOVNICIMA: Uvažavanje i poštovanje potreba nacionalnih manjina u Novom Sadu

Zavod je osnovan 2008. godine i nalazio se u Njegoševoj ulici

Objavljeno:

Novi Sad je grad koji oduvek brine o svim svojim stanovnicima, bez obzira na veru, naciju ili jezik kojim govore.

Nacionalne manjine vekovima skladno žive sa domaćim stanovništvom u Vojvodini i posebno su poštovane i uvažavane. Grad Novi Sad se trudi da izađe u susret njihovim potrebama koliko god je to moguće.

Otvaranje novog sedišta Zavoda za kulturu vojvođanskih Slovaka, u Ulici Arse Teodorovića 11, jеdan je od primеra razumеvanja i saradnjе među narodima koji žive u Novom Sadu.

Zavod je osnovan 2008. godine i nalazio se u Njegoševoj ulici sve do vraćanja naslednicima nekadašnjih prostorija koje su koristili.

Za realizaciju ovog projekta, koji je od velikog značaja za očuvanje, unapređenje i razvoj kulture vojvođanskih Slovaka, Grad Novi Sad je iz budžeta izdvojio skoro 38 miliona dinara.

Dodatna sredstva za opremanje novog sedišta obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za kulturu i time značajno olakšao njegovu delatnost.

Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove izvеla jе radovе na tеkućеm održavanju, kao i radovе na rеkonstrukciji fasadе i krova.

Objekat od ukupno 142 kvadratna metra dobio je moderno uređene prostorije, novu stolariju i sanitarnu opremu.

Realizacijom ovog projekta i otvaranjem novog sedišta Zavoda za kulturu, vojvođanski Slovaci su dobili bolje i lepše uslove za očuvanje svoje vere, tradicije, jezika i bogatog kulturnog nasleđa.

Bonus video

01:11

Svetski dan Roma

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.