BEZDUŠNICI! Lopovi opljačkali crkvu u centru Vranja, odneli i dobrotvorne priloge! (FOTO)
Foto: Filip Plavčić, Ilustracija

da li je moguće?!

BEZDUŠNICI! Lopovi opljačkali crkvu u centru Vranja, odneli i dobrotvorne priloge! (FOTO)

Meštani Vranja će morati da alarmom zaštite crkvu jer svake godine imaju ovaj problem
Objavljeno:

Protosinđel Metodije podseća da su pre četiri godine sa crkve Sveti Nikola lopovi odneli crkveno zvono kako bi ga prodali. Kradljivci su pronađeni, pronađeno je i zvono, nažalost isečeno i neupotrebljivo, a zvono je staro više od 100 godina.

Na Hramu Svete Trojice koji je star više od 150 godina razvaljena su vrata, a ukradene su i kutije sa dobrovoljnim prilozima.

- Odnete su kutije sa prilozima za pomoć bližnjima. Uzeta je neznatna suma novca. Često se dešava da lopovi uzimaju novac i sa ikona, uđu u hram kao da se mole i odnesu novac sa ikona - priča Metodije.

U PU u Vranju potvrđeno je Kuriru da je crkva Svete Petke opljačkana u noći između 5. i 6. aprila.

- Policija je izvršila uviđaj i obavestila Osnovno javno tužilaštvo koje se izjasnilo da se u vezi slučaja dostavi izveštaj što je i učinjeno - navode u policiji.

Drugi događaj se desio u noći između 18. i 19. aprila.

- Iz crkve Svete Trojice iz dve kutije otuđena je određena količina novca. Policija je izvršila uviđaj i obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Vranju koje se izjasnilo da postoje elementi krivičnog dela teška krađa i da se podnese krivična prijava protiv nepoznatog izvršioca. Nakon dostavljanja podataka o visini štete, crkva će podneti krivičnu prijavu. Policija preduzima mere i radnje na asvetljavanju oba slučaja - navode u PU Vranje.

Na meti lopova u noći bdenja uoči Vaskrsa bile su i kuće sveštenih lica, parohijski domovi koji se nalaze u Dositejovoj ulici, u blizini Hrama Svete Trojice. Iz kuća su odneti mobilni telefoni, laptopovi.

(Espreso.co.rs / Kurir)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.