U KOJIM DELOVIMA SRBIJE ĆE ZA VIKEND PADATI SNEG? RHMZ objavio vremensku prognozu za SUBOTU I NEDELJU
Sneg, Foto: Instagram printscreen/infokop

VREMENSKA PROGNOZA

U KOJIM DELOVIMA SRBIJE ĆE ZA VIKEND PADATI SNEG? RHMZ objavio vremensku prognozu za SUBOTU I NEDELJU

Prema navodima sa sajta RHMZ, danas građane Srbije očekuje naoblačenje sa kišom

Objavljeno:

U velikom delu Srbije ovog jutra pada jaka ili umerena kiša, a Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) saopštio je i kakvo nas vreme očekuje u danima koji slede.

Vreme će danas uglavnom biti kišno.

Prema navodima sa sajta RHMZ, danas građane Srbije očekuje naoblačenje sa kišom uz umeren i jak južni i jugoistočni, a posle podne i uveče severozapadni vetar, koji će ponegde dostizati udare olujne jačine.

Uveče i tokom noći temperatura će, kako navode, biti u osetnom padu, pa će kiša krajem dana i tokom noći preći u sneg u brdsko-planinskim predelima zapadne, jugozapadne, južne i istočne Srbije, ali i ponegde u centralnim predelima zemlje.

1 / 3 Foto: RINA

Vreme za vikend

U subotu hladno i vetrovito, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, naročito na planinama istočne i jugoistočne Srbije (od 10 do 20 cm), a sneg se ponegde očekuje i u nižim predelima na jugu i jugoistoku, uz formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, koji će imati i udare olujne jačine, pa se na planinama očekuje stvaranje snežnih nanosa. Subota će biti i najhladniji dan sa maksimalnim temperaturama u nižim predelima od 4 do 8 stepeni, na planinama od -6 do 0 stepeni Celzijusa.

U nedelju hladno uz slabljenje severozapadnog vetra i prestanak padavina.

Sledeće sedmice toplije.

Bonus video:

00:58

Sneg obeleo planinu Goliju

(Espreso / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.