ALJOŠA TRČI TRKU ŽIVOTA! Prešao je dug put od bolničkog kreveta do medalje, ima Kronovu bolest, ali ga to neće sprečiti da istrči BG maraton!
Foto: Printscreen/Facebook/Svaki kilometar se računa

svaka čast, majstore!

ALJOŠA TRČI TRKU ŽIVOTA! Prešao je dug put od bolničkog kreveta do medalje, ima Kronovu bolest, ali ga to neće sprečiti da istrči BG maraton!

Svaki kilometar se računa!
Objavljeno:

Nakon te prve trke me trčanje definitivno kupilo i od tada nisam prestao da trčim! Slušao sam priče o tome kako je Beogradski maraton izuzetno zahtevan, da je jedan od težih u Evropi itd. Prvobitni plan je bio da se prijavim za polumaraton i sve do trenutka prijavljivanja je bilo tako.

Prilikom same prijave sam shvatio da je u pitanju jubilarni 30. Beogradski maraton i gotovo u trenutku sam odlučio da se prijavim za maraton, a ne za polumaraton.

Moja supruga, roditelji i brat nisu bili baš oduševljeni idejom, ali se nisu mnogo ni protivili. Mislili su možda da će me to brzo proći i da ću možda odustati, ali sada, 12 dana do starta maratona su mi najveća podrška (uz sve moje prijatelje) i biće negde u blokovima, na putu ka cilju mog prvog maratona (svakako ne i poslednjeg).

Pripreme sam počeo i u celosti ih sproveo uz pomoć mog trenera Miloša Milisavljevića Spartaka, inače trenera BRC-a (Belgrade Running Club-a) koji mi je svesrdno pomagao u mojoj skoro polugodišnjoj misiji da se što bolje pripremim za ovaj poduhvat. Bilo je teških jutara naročito po zimi koja je bila izuzetno hladna, a pošto traku ne volim, bilo je i smrzavanja, ali svakako je vredelo i mislim da sam spreman (Spartak bi vam verovatno rekao da zna da sam spreman).

Pre oko 2 meseca mi je palo na pamet da bi uz trčanje maratona mogao i da pokrenem neku humanitarnu akciju i evo i to sprovodim u delo i tu mi je potrebna podrška vas trkača i trkačica.

Naime, odlučio sam da trčim u svrhu podizanja svesti ljudi o Kronovoj bolesti i Ulceroznom Kolitisu (to su dve slične bolesti koje napadaju digestivni trakt) i da pokušam da animiram ljude da uplate sredstva na račun bolnice sa namerom da se poboljšaju uslovi za lečenje pacijenata koji boluju od ovih bolesti, konkretno na odeljenju gastroenterologije u Gradskoj bolnici na Zvezdari gde sam i sam lečen od strane izuzetno požrtvovanih doktora, medicinskih sestara, medicinskih tehničara i svih ostalih koji se bave možda i najplemenitijim pozivima.

Donirajte na račun KBC Zvezdara 840-634667-43, poziv na broj 2266

Pozivam vas da učestvujete u akciji i uplatite koliko možete, a ako ne možete, onda barem raširite priču pa će se naći neko ko može. Sve o samoj akciji možete pogledati na facebook stranici Svaki kilometar se računa, a od danas će akcija moći da se podrži i na twitteru. Unapred vam se svima zahvaljujem na podršci,

Spremno, Aljoša

(Espreso.co.rs / Trčanje.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.