ČOPOR PASA NAPAO DECU U ĆUPRIJI: Sada su se oglasili iz "Zoohigijene", ovo je sledeći korak
Napad pasa / Ilustracija, Foto: Profimedia / Google Earth

UŽAS!

ČOPOR PASA NAPAO DECU U ĆUPRIJI: Sada su se oglasili iz "Zoohigijene", ovo je sledeći korak

Uvek ih ima oko četiri, pet u grupi

Objavljeno:

Slučaj kada je pre nekoliko dana trogodišnja devojčica pala bežeći od čopora pasa i tom prilikom povredila glavu i nos otvorio je pitanje nerešenog problema sa kojim se suočavaju meštani sela Isakovo kod Ćuprije. Tim povodom, oglasilo se i Javno preduzeće "Zoohigijena" iz Ćuprije.

Javio se Dušan iz sela Isakovo, otac dve devojčice koje su u četvrtak, 31. avgusta doživele neprijatnost kada je na ulici u blizini njihove kuće četiri psa uz lavež krenulo ka njima i njihovoj baki. Devojčice su krenule da beže, dok je njihova baka zamahivala štapom da rastera pse, a mlađa ćerka je u tom strahu pala i povredila glavu i nos.

To je samo kulminacija problema sa kojima se suočavaju meštani ovog sela zbog komšinice koja u svom dvorištu ima, kako oni tvrde, do 30 pasa.

- Iako komšinica ima ograđeno dvorište, psi izlaze napolje, laju, napadaju ljude, a poslednji u nizu bio je napad tih pasa na moju decu kada je mlađa ćerka zadobila povrede glave prilikom pada, jer je bežala od čopora - naveo je tada Dušan Jonić iz Isakova.

Da problem nije od juče svedoče snimci i slike našeg sagovornika koji su nastali u danima pre incidenta, a gde se vide psi koji idu u čoporu ulicom.

1 / 2 Foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Uvek ih ima oko četiri, pet u grupi. Napadaju prolaznike, laju. Meni su naskakali na automobil i izgrebali ga, ali to je najmanji problem. Pokušao sam da razgovaram sa komšinicom, da nekako to reši. Poslao sam joj poruku, nije mi odgovorila. Išao sam i do kuće, ali na kapiji je bilo pasa i iskreno se nisam usudio da uđem. Kada sam, prolazeći autom video da je na ulici, trubio sam da se zaustavi da razgovaramo, nije to učinila - ispričao je ovaj stanovnik Isakova.

Problem (ne)nadležnosti

Kako je pre nekoliko dana rekao Dušan Jonić, problem je u tome što niko nije nadležan.

- Samo dan pre nego što će psi napasti moje ćerke i taštu išao sam u policiju da prijavim problem. Tamo mi je rečeno da znaju sve, ali da nije njihova nadležnost, da se obratim "Zoohigijeni". To sam i uradio, tamo su mi potvrdili da je više puta prijavljivan problem, ali da nisu nadležni i da se obratim "komunalnoj". Ni tamo nisam imao uspeha - naveo je Jonić.

Iz Javnog preduzeća "Zoohigijena" potvrđeno je za "Blic" da je gospodin Jonić prijavio slučaj.

- JP "Zoohigijena Ćuprija" Ćuprija je upoznata sa ovim slučajem i tačno je da se gospodin Jonić obratio nama i mi smo mu pružili sve potrebne informacije. Duboko žalimo što je došlo do ovoga i nadamo se da će se devojčice brzo oporaviti o trauma koje su doživele. Po ovom slučaju smo uradili sve što je u našoj nadležnosti. Zoohigijena je formirana od strane opštine Ćuprija za rešavanje problema napuštenih životinja na javnim površinama, dok se ovde radi, kao što je i Vama poznato, o vlasničkim psima koji su po našem saznanju i obeleženi mikročipom na ime svog vlasnika gospođe Julijane iz sela Isakova. Po ovom slučaju postupaju nadležne inspekcijske službe a naša služba će ukoliko je potrebno po nalogu, rešenju ili zahtevu inspekcijskih organa izaći na asistenciju i eventualno sprovesti naložene mere određene od strane nadležnih službi - navedeno je u odgovoru ovog javnog preduzeća.

Bonus video:

02:36

Ženu napali psi u Nišu

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.