"OVO ME JE ZAISTA IZNENADILO": Irac podelio svoje iskustvo posete Beogradu, a zbog jedne rečenice nastao je HAOS
Beograd, Foto: Tamara Trajković

turista

"OVO ME JE ZAISTA IZNENADILO": Irac podelio svoje iskustvo posete Beogradu, a zbog jedne rečenice nastao je HAOS

Momak iz Irske nakon posete Beogradu oduševljen mnogim stvarima

Objavljeno:

Jedan Irac otkrio je svoje oduševljenje Srbijom, kada je u svojoj objavi na internetu, nazvanom "Ljubav iz Irske" opisao kako se oseća nakon svoje posete našoj zemlju i šta je ono što ga je najviše oduševilo na putovanju.

Neimenovani Irac koji je nedavno posetio Srbiju, tačnije Beograd, podelio je na Reditu svoje iskustvo sa putovanja koje je okarakterisao kao jedno od omiljenih destinacija koje je ikada posetio. Kako zbog same zemlje, tako i zbog Srba, koji su se potrudili da se kao stranac, ipak oseća kao da je u svojoj zemlji.

"Ja sam Irac koji se upravo vratio sa putovanja u Beograd i to je bez sumnje jedno od mojih omiljenih mesta koje sam ikada posetio.

Moj omiljeni aspekt putovanja bio je upoznavanje tolikog broja Srba i druženje s njima. Ne mogu da objasnim koliko volim srpski narod - najveći razlog je to što su Srbi izgleda potpuno isti kao Irci i ovo me je zaista iznenadilo!

Ovo mišljenje delio je i moj domaćin iz Srbije koji je spomenuo da je bio u Dablinu više od 20 puta i otkrio da su obe osobe tako slične.

Shvatio sam da su Srbi tako druželjubivi, imaju odličan smisao za humor, vole piće i dobro se zabavljaju i spremni su da razgovaraju/pomognu u bilo čemu. Upoznali smo gomilu Srba na našem putovanju koji su nas upoznali sa srpskom hranom/pićima, imali duboke razgovore o životu i plesali u barovima.

Zaista su učinili da se osećamo potpuno kao kod kuće tokom našeg boravka.

Hvala vam za sve! Jedva čekam da se vratim.

Ljubav iz Irske", napisao je on.

"Ovo je mesto lepota pod Suncem"

Srbi su mu u komentarima zahvalili na lepim rečima i pozvali ga u ponovnu posetu. Uz savet da im se sledeći put javi kada bude u našoj zemlji, kako bi mu priredili još lepše trenutke.

"Drago mi je da si imao lepe trenutke, sledeći put se javi, vodim na pivo", "Bog je razdvojio Srbe i Irce da bi im spasio jetru", "Hvala ti na lepim rečima", "Škotski momak koji deceniju živi u Srbiji, volim da zovem ovo mesto lepotom pod Suncem i sa lepim ženama", bili su neki od komentara ispod njegove objave.

A da je slična situacija kada Srbin ode u Veliku Britaniju, napisao je jedan mladić koji već godinama živi u Londonu.

"Stani, rasplakaćeš me. Kada sam 1992. napustio Beograd i otišao u London, Irci su me usvojili kao svog. Nisam imao ni veštine ni iskustva, jedva sam govorio engleski pa sam počeo da radim na građevini. Moji novi irski prijatelji tretirali su me bolje od svojih. To nikada neću zaboraviti. Od tada su mi stvari ispale prilično dobro. Uhvatio sam malo te irske sreće, pretpostavljam", napisala je osoba na Reditu.

Bonus video:

02:43

NOVI PAZAR VRVI OD TURISTA! Dolazi OGROMAN BROJ LJUDI iz zemlje i sveta, a evo šta o turistima kažu lokalni radnici i ugostitelji

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.