NIKOLA KAO SERVISER RADI OD SVOJE 13. GODINE: Sada ima savete za sve one koji kreću na put, jedno je posebno važno!
Nikola Jovanović, Foto: Printscreen/RTS

savladao zanat

NIKOLA KAO SERVISER RADI OD SVOJE 13. GODINE: Sada ima savete za sve one koji kreću na put, jedno je posebno važno!

Nikola Jovanović, poznatiji kao mali serviser, poručuje vozačima da redovno održavaju svoje automobile, a ne samo kada su u kvaru

Objavljeno:

Svako popunjava svoj budžet onako kako najbolje ume i može. Nikola Jovanović od svoje 13. godine radi kao auto-serviser u Obrenovcu. Svojim primerom potvrđuje da je predrasuda da su zanatlije loši đaci, jer on je odličan učenik Elektrotehničke škole i planira da upiše Elektrotehnički fakultet.

Dok se drugi odmaraju na raspustu i uživaju na letovanju, Nikola je u radionici i popravlja automobile.

“Ja sam isti kao oni, samo svoje slobodno vreme umesto na igrice trošim na automobile. Danas snimamo, juče sam bio na auto-skupu ceo dan, prvo sam bio u Novoj Pazovi pa sam došao na Novi Beograd i tako je meni bio ispunjen dan”, priča Nikola Jovanović.

Ljubav prema automobilima kod Nikole se javila kada je sa tri godine sa ocem bio na skupu vozila "alfa romeo", a ohrabrenje i podršku da se usudi da živi svoj san širom otvorenih očiju dobio je od cele svoje porodice.

“Nekako sam prelomio kada sam dobio zeleno svetlo od roditelja, prvo sam želeo da vidim da li se oni slažu s tim – da ja budem prljav, mastan ceo život, jer meni to ne smeta, što se tiče toga imam ogromnu pomoć. Otac i majka me voze po skupovima. Neko kaže ‘vau, on ima dobre roditelja i njega svuda voze’. Ja idem na auto-skupove jer to meni nije posao već više uživanje”, priča Nikola.

1 / 3 Foto: Printscreen/RTS

Nikola je najsrećniji kada uspe da otkloni kvar.

“Srce mi je kao Amerika zato što ipak volim taj posao, jer smatram da, da taj posao ne volim, niko me ne bi mogao naterati da ga radim ili da ga zavolim”, rekao je Nikola.

Redovno održavati automobile

Nikola Jovanović, poznatiji kao mali serviser, poručuje vozačima da redovno održavaju svoje automobile, a ne samo kada su u kvaru.

“Najbitnije je da se kontroliše rashladna tečnost, signalizacija, ulje u motoru i, po mogućstvu, tečnost za brisače, kočiono ulje, zato što su to stvari koje može da vidi i čovek koji nije auto-mehaničar i da prekontroliše, a moja preporuka je da se automobil komplento prekontroliše bar jednom godišnje ili na 10.000 kilometara kada se radi mali servis”, savetuje Nikola.

I za kraj, Nikola savetuje vozačima da ne kreću na put ukoliko su loše kočnice, trap i gume, jer takav automobil nije bezbedan.

04:10

ČETVRTINA AUTOMOBILA NEĆE PROĆI TEHNIČKI PREGLED?! Automehaničar šokirao: Ako ovako perete automobil, SPREMITE NOVAC ZA DELOVE

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.