Majko, ne brini ako se ne javim... Poslednja poruka stradalog vojnika ledi krv u žilama! (FOTO)
Foto: Espreso.co.rs

u čast heroju

Majko, ne brini ako se ne javim... Poslednja poruka stradalog vojnika ledi krv u žilama! (FOTO)

Dan pre nego što je ubijen na albanskoj granici javio se majci i rekao: „Ne brini ako se ne javim narednih dana. Tu sam, na obuci na brdu pored Niša”
Objavljeno:

Korača kroz spomen sobu kosmetskim žrtvama. Oko vrata joj je marama, a u rukama - sinovljeva fotografija. Mladić sa fotografije se smeška. Pozira u vojničkoj uniformi. Ni ne sluti da će zbog vojske i jednog odlaska na Kosmet biti - ubijen.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ime ove majke je Lozanka Radoičić. Njeno dete, Vladimir Radoičić, stradao je kada je imao 19 godina. Godine 1998. u junu otišao je na odsluženje vojnog roka, i više se nije vratio.

Posle nešto više od dva meseca, prekomandovan je na karaulu Košare. Već u septembru, 30-og, je ubijen.

Dan pre nego što je ubijen na albanskoj granici javio se majci i rekao: „Ne brini ako se ne javim narednih dana. Tu sam, na obuci na brdu pored Niša”.

Tog kobnog dana, njih devetorica su išli su svoju prvu, a nekima i poslednju graničnu patrolu. Pripadnici OVK predvođeni Agimom Ramadanijem bili su skriveni u zasedi, a verovatno ih je KFOR prevezao sa albanske strane, jer koje su šanse da njihova jedinica od 30 ljudi prođe neprimećeno na našu stranu?

- Tada je stradao moj sin i još njih četvorica. Ostali su se spasli pukom slučajnošću. Mog sina su potom, tako stradalog pokrali. Skinuli su mu pancir, uzeli oružje. Skinuli su im prstenje, lančiće.

No, jedan detalj tek ledi krv u venama.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.