EPIDEMIJA BOGINJA NA GRANICI SA SRBIJOM! U Rumuniji umiru deca, VAKCINIŠITE IH DOK NIJE KASNO! (FOTO)
Foto: ap

nemojte da vas lažu!

EPIDEMIJA BOGINJA NA GRANICI SA SRBIJOM! U Rumuniji umiru deca, VAKCINIŠITE IH DOK NIJE KASNO! (FOTO)

Ukoliko primetite simptome poput malaksalosti, zapaljenja sluzokože disajnih organa, visoke temperature i osipa, odmah se javite lekaru
Objavljeno: 18:48h

Ona je svojevremeno pozivala i na okupljanje protiv kako kaže "prisilne vakcinacije" dece.

Takođe je iznosila tvrdnje da vakcine spadaju u medicinski eksperiment.

Za razliku od nje, mnogi naučnici tvrde kako se vakcinacija dece sprovodi radi sprečavanja širenja i suzbijanja infektivnih bolesti. Vakcinacija je potrebna da bi organizam deteta stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina podstiče organizam da stvara antitela koja će ubuduće štititi dete od bolesti.

Osnovni cilj imunizacije jeste sprečavanje, suzbijanje i iskorenjivanje zaraznih bolesti. Drugim rečima, one štite ljude od raznih bolesti i epidemija.

Vakcine se daju isključivo u domovima zdravlja nakon provere zdravstvenog stanja i postojanja privremenih ili trajnih kontraindikacija.

foto: Stock

U siromašnim zemljama je dosta neobrazovanih i siromašnih ljudi koji nemaju uslove i sredstva za vakcinaciju dece, a upravo tamo je smrtnost najviša. Ipak, ne postoji nijedan jedini razlog zašto bi se roditelji u zemlji Srbiji odlučivali za takav korak.

foto: Zorana Jevtić

Jedan slučaj u kojem nešto krene po zlu i to ne samo zbog same vakcine, već i imuniteta i mnoštva drugih faktora ne može da nadmaši ogroman broj dece koji su zaštićeni i bezbrižni kada su epidemije i bolesti u pitanju.

(J. Jovanović)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.