KAKO SE SRBIJA NA -29 VRATILA U 13. VEK: A ni 12. vek nije daleko, samo da se potrudimo! (FOTO)
Foto: Fonet

Oj kukavni razume ugašeni

KAKO SE SRBIJA NA -29 VRATILA U 13. VEK: A ni 12. vek nije daleko, samo da se potrudimo! (FOTO)

Predviđanja o upaljenim munarama, u planini izgubljenim hvatačima badnjaka i otpalim udovima nije bilo u emisiji "Beyond 2000"
Objavljeno: 22:43h

Norveška poslovica kaže "ne postoji hladnoća, postoje samo slabo obučeni i nepripremljeni ljudi". Srbija ovo tek treba da nauči. Da um pobeđuje zimu, a ne munare, badnjaci i molitve. Nauka, Srbi, racio. Ljudi na Aljasci, u Kanadi, u Skandinaviji, u Sibiru, vekovima žive ne na -29, nego na -59, i to veoma dobro, civilizacijski, ekonomski i svakojako mnogo uspešnije nego mi. Žalosno je što za ovim kasnimo koji milenijum.

Kul je "ložiti se" na zvezdotačce različitih veroispovesti, popove koji neće da plaćaju poreze, munare koje svetle privlačeći smrznute ljude u strahu od gladnih vukova. To je sada fensi. Ali to je tako 13. vek, kapirate?

foto: Sandžak press

A direktna posledica su oni smrznuti udovi, da ne bude da je samo stvar ukusa. Doduše, kao i u 13. veku, ima jedna grupacija, njih 4-5%, koji sasvim dobro žive u vremenu bede, patnje i straha. A oni sigurno neće potražiti utočište u džamiji sa upaljenom munarom. Jer im je standard kao kod Norvežana i Kanađana, dakle lepo im je i toplo. A tako im je upravo zahvaljujući povampirenju svega nabrojanog. Lako je vladati neukom rajom.

Pravo pitanje za sve nas, raju sirotinju, je - zašto nam se ovo desilo?

Imate li vi odgovor na ovo pitanje?

(S. D.)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.