BUDITE OPREZNI PRED PRAZNIKE, VEOMA OPREZNI! Ovih 5 trikova koriste trgovci da od vas izmame poslednji dinar (VIDEO)
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

daleko od očiju, daleko od novčanika!

BUDITE OPREZNI PRED PRAZNIKE, VEOMA OPREZNI! Ovih 5 trikova koriste trgovci da od vas izmame poslednji dinar (VIDEO)

Praznici su tu, kao i neurotično trošenje para... A trgovci? Pa, dušu nam uzeše...
Objavljeno:

"Dva za jedan"

foto: Aleksandar Jovanović Cile

"Kupi jedan dobiješ dva" fora je već postala praksa. Prodavci računaju na to da ljude privlače besplatne stvari, pa tako ova caka uspeva u većini slučajeva. U stvari, ništa ne dobijete besplatno, u najboljem slučaju uštedite par dinara.

"Sve za 999,99"

Ovakva cena, iskombinovana sa crvenom bojom koja vam bode oči kao da hipnotiše. Tripujete da je to popust koji se ne sme propustiti, a u stvari cena pre "sniženja" je možda bila sto dinara skuplja ili čak i ista, samo su vas namagarčili.

"Nova kolekcija"

Redovno, ali redovno u ovo doba stiže i "nova kolekcija" sa paprenim cenama. Pa kada uporedite taj bezobrazluk, ove akcije vam deluju kao da vam za džabe daju. Još jedna manipulacija trgovaca...

"... vam želi srećnu Novu godinu"

foto: Dragana Udovičić

Euforija prosto izbija iz njih, a kako ste i vi u prazničnom raspoloženju, rado ćete potrošiiti sav novac baš kod njih koji vam žele srećne praznike!

"Poslednje sniženje"

foto: Beta

Već mesecima je poslednje sniženje, a cene su iste kao i pre "sniženja". fora je u precrtavanju. Da, da. Lepe cene jedne preko drugih po deset puta, pa ispadne da je neki artikal bio na popustu i da je sad maltene za "dž".

"Napadaju vam čula"

I Biznis insajder je pisao o trikovima trgovaca, a kao jedan od ključnih naveli su upravo ovaj. Trgovci će pokušati da vam napadnu čula i pokušaju da vas ubede da im ostavite svoj novac, a prvo će napasti čulo mirisa. Čim vam radnja lepo miriše, osećaćete se prijatno i neće vam se izlaziti iz radnje, a novac ćete trošiti i trošiti...

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.