USKORO JE KRAJ! Beograd dobija nov objekat koji će značajno uticati na poboljšanje kvaliteta života
Zemun, Foto: Filip Plavčić

ODLIČNA VEST

USKORO JE KRAJ! Beograd dobija nov objekat koji će značajno uticati na poboljšanje kvaliteta života

Kada se izgrade etaže, urediće se zelene površine na samom platou ispred ''Pinkija'', koji će biti popločan sa novim klupama

Objavljeno:

Već dugi niz godina prostor kod hale SRC “Pinki” u Zemunu se usled povećanog broja vozila i manjka prostora za parking, umesto kao trg, koristio kao otvoreni parking prostor, pa je popločavanje od betonskih ploča propalo, a zelene površine su devastirane. Zato su građani sa radošću dočekali vest o dugoočekivanoj gradnji podzemne garaže kod hale "Pinki" koja je počela u avgustu prošle godine, a završetak radova očekuje se već krajem 2023. godine.

Ovim potezom rešiće se problem parkiranja u centru opštine na Dunavu, dok će stanovnici ovog dela Zemuna dobiti potpuno novi izgled tog prostora, što će značajno uticati na poboljšanje kvaliteta života u centru opštine.

Podzemna pravougaona garaža u srcu Zemuna gradi se na površini od 5.186 kvadratnih metara, a planirano je da se napravi jedna podzemna etaža, te dva pristupa sa rampama. Jedna podzemna etaža biće predviđena za parkiranje 150 vozila, od čega će za vozila osoba sa posebnim potrebama biti rezervisano osam parking mesta, a dva parking mesta će biti za vozila na elektro pogon.

Garaža
foto: Promo

Kada se izgrade etaže, urediće se zelene površine na samom platou ispred ''Pinkija'', koji će biti popločan sa novim klupama. Ostaju parking mesta ka gradskom parku, a drvored ka Nemanjinoj ulici biće u potpunosti očuvan, te će se dodati sadnice tamo gde budu nedostajale. Kako se navodi u dokumentaciji, nastojalo se da plato vrati svoju prvobitnu funkciju mesta okupljanja, uz stvaranje prostora za nove sadržaje i programe.

Ulazna rampa za automobile trebalo bi da bude na prilazu iz ulice Gradski park, dok je izlazna u Nemanjinoj. Pozicije rampi projektovane su tako da se omogućava pravolinijsko i jednosmerno kretanje vozila. Parking mesta postavljena su upravno na kolovoz, a vertikalne pešačke komunikacije u garaži ostvarene su preko pet sigurnosnih stepeništa i jednog putničkog lifta, čije su dimenzije prilagođene i kretanju osoba sa invaliditetom.

Garaža
foto: Promo

Garaža će biti opremljena savremenom automatizovanom opremom i sistemima za nadzor i upravljanje, dok će ukupna vrednost ove investicije koja se realizuje iz sopstvenih sredstava beogradskog javnog preduzeća “Parking servis”, iznositi oko 700 miliona dinara.

Takođe, opština Zemun pokrenula je inicijativu da se izgrade još dve javne garaže u centralnoj zoni Zemuna, kako bi se rešio problem parkiranja.

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.