OD UDARCA SAM PAO NA POD, NIKO NIJE ZVAO HITNU! Beograđanin napadnut u zgradi Komunalne inspekcije!
Foto: Dragana Udovičić, Damir Dervišagić

ispovest građanina

OD UDARCA SAM PAO NA POD, NIKO NIJE ZVAO HITNU! Beograđanin napadnut u zgradi Komunalne inspekcije!

"Kako su na kancelarijama vrata klizna, uzeo je iz sve snage i zalupio vrata dok je moja ruka bila još unutra. Od udarca sam pao na pod, jer sam osetio veoma jak bol u predelu donje podlatkice" - priča građanin
Objavljeno: 20:02h

Jedan Beogađanin (ime poznato redakciji) tvrdi da je u prostorijama komunalne inspekcije na Voždovcu fizički napadnut od načelnika, a da potom niko nije hteo da pozove Hitnu pomoć.

Njegovu ispovest prenosimo u celosti:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Pre tri dana sam na svom vozilu zetekao zalepljenu opomenu za parking na pogrešno mesto. Znate kako, imam malo dete koje je tih dana bilo bolesno i totalno prihvatam krivicu za učinjen prekršaj. Na zalepljenoj opomeni je pisalo kako treba da se javim u roku od tri dana, odeljenje Komunalne inspekcije opštine Voždovac, kako bih prihvatio svoju kaznu i tako sebi omogućio smanjenje ukupnog novčanog iznosa za 50%"

"Na opomeni je pisalo kako se treba javiti u opštinu Voždovac, drugi sprat, soba 87, u vremenu od 08:00 - 09:30. Treći dan od opomene, odveo sam dete u obdanište i požurio da stignem do pola 10, kako bih prihvatio prekršaj i preuzeo svoju kaznu. Kada sam stigao u odeljenje komunalne policije Voždovac, ušao sam u kancelariju i tražio da priznam svoju kaznu. Jedna od službenica me uputila da je baš u tom trenutku koleginica koja je pisala moju kaznu izašla i da dođem sutra. I pored toga što mi je na opomeni rok tri dana koji bi sutra prošao"

foto: Opština Voždovac

To sam i predočio datoj službenici, na šta sam dobio odgovor: "Zašto ste čekali poslednji dan?". Moje vreme je vredno i zaista nisam mogao da dolazim nekoliko puta, a pogotovo ako je pisalo tačno vreme kada da dođem (od toliko i toliko do toliko i toliko).

Onda su mi predložili da rešenje o priznatoj krivici stigne na kućnu adresu. Naravno, samo sam hteo uvid da imam i slike nepropisnog parkiranja, kako kaznu ne bih ponovio, što sam i po zakonu tražio. Odgovor je bio da i slike nisu tu, nego kod koleginice. Normalno, nisam znao kakvu grešku da prihvatim ako nisam video slike kao dokaz (što je i pisalo na opomeni, da su sačinjene fotografije u koje mogu imati uvid).

Tada sam poslat kod načelnika komunalne inspekcije Voždovac. On je slatkorečivo, sa osmehom na licu, izjavio da nema problema, kako ću sada dobiti kaznu samo on da odštampa moju ličnu kartu. Kada je završio, samo me obavestio da ću u roku od osam dana dobiti kaznu na osnovu mog priznanja.

Frapirao sam se. Upitao sam načelnika komunalne policije kako mogu prihvatiti kaznu ako nisam video slike ili bilo kakvo rešenje? Nisam dobio odgovor. Optužio sam ga da mi je na prevaru uzeo podatke iz lične karte i iz njegove ruke otrgnuo opomenu za nepropisno parkiranje.

foto: Dragana Udovičić

Kada sam tražio da mi vrati kopiju lične karte, pošto ju je fotokopirao na prevaru i bez moje dozvole, dobio sam odgovor kako je to njegovo pravo kao službeno lice. Zar može načelnik komunalne inspekcije da legitimiše nekog bez bilo kakvog razloga? Odmah je počeo da preti, sa konstatacijama tipa: a da vi možda ne živite na ovoj adresi da pošalje svoje ljude kako bi proverili, da će sledeći put zvati pauka da mi nosi kola i više puta ponovio kako je moj auto pežo 307 itd.

Posle kraće rasprave, nisam hteo da provodim vreme više u njegovoj kancelariji, kada me je lagao i obmanjivao, pa sam ponovo postavio pitanje da li mogu u kancelariji broj 87 (kao što je pisalo na opomeni) da pogledam fotografije mog vozila.

Od načelnika komunalne policije Voždovac sam dobio potvrdan odgovor i ponovo sam otišao u istu sobu gde su me dočekali sa pogledom "Šta meni više nije jasno i zašto ja toliko tražim te slike i rešenje o kazni kada je koleginica izašla".

U tom momentu niz hodnik dolazi načelnik komunalne inspekcije sa čovekom iz obezbeđenja opštine.

Odmah je počeo glasno da viče: "Šta gospodine želite više, izađite iz prostorije".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.