KO NE PLATI, U ZATVOR: Zbog švercovanja u GSP-u, možete da završite na robiji!
Foto: Nemanja Pančić

Krajnje mere

KO NE PLATI, U ZATVOR: Zbog švercovanja u GSP-u, možete da završite na robiji!

Bus Plus je pooštrio mere protiv "švercovanja" u autobusu, pa sada se izdaju prekršajni nalozi
Objavljeno: 09:06h

- Redovno plaćam prevoz i ovo je prva kazna koju sam dobila. Zatražili su mi ličnu kartu, a oni su mi dali taj papir na kojem piše da moram da platim 6.000 dinara. Nisu mi ponudili da na licu mesta platim 2.000 dinara - kazala je ova Beograđanka.

foto: Nemanja Pančić

Najave da će kontrolori izdavati prekršajne naloge tako što će podatke o putnicima preko svojih Busplus aparata elektronski slati Komunalnoj policiji postojale su još od septembra prošle godine, kada je usvojena izmena Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada. Ta odredba odluke se, međutim, u praksi nije primenjivala, ali čini se da je čitateljka "Blica" dobila upravo takvu vrstu kazne!

Na ovaj način, pisanjem prekršajnih naloga, pooštrava se borba protiv švercera. U slučaju da lice zatečeno bez karte odbije da kasnije plati 6.000 dinara, mogao bi da završi čak i u zatvoru! Po zakonu o prekršajima sud može kaznu zameniti kaznom zatvora i to što za svakih započetih 1.000 dinara zamenjuje jedan dan zatvora.

foto: Nemanja Pančić

Dakle, ako neko ne plati kaznu jer nije imao kartu u vozilima javnog gradskog prevoza, mogao bi da provede i šest dana u zatvoru!

(Espreso.co.rs / Blic.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.