U Etiopiji postoji mesto GDE SU SVI JEDNAKI: Što je najbolje, OVO ZAISTA FUNKCIONIŠE!
Foto: Printscreen/Vimeo

NEVEROVATNA ZAJEDNICA!

U Etiopiji postoji mesto GDE SU SVI JEDNAKI: Što je najbolje, OVO ZAISTA FUNKCIONIŠE!

Radne obaveze i dužnosti nisu određene po polu, već po mogućnostima, a zajednica radi zajedno stvarajući dovoljno profita koji se deli na sve članove jednako
Objavljeno: 09:37h

To mu se nije svidelo, pa je počeo da postavlja pitanja.

- Zašto postoji razlika među njima? Žene su kao sluge, dok se muškarci ponašaju kao njihovi vladari. Kada god sam se zapitao zbog čega je to tako, moja porodica bi rekla: - Ti želiš da budeš drugačiji od drugih, rekao je Nuru rediteljima koji su želeli da naprave film o naselju.

Nuru je potom osnovao zajednicu Avra Amba gde je jednakost postala norma, a kao što je to moglo i da se očekuje na početku, njegove ideje su naišle na velike prepreke.

foto: Printscreen/Vimeo

Međutim, kada god bi se njegova zajednica suočila sa nemirima, oni su se uvek trudili da zadrže mir i pruže ruku pomirenja.

Izgradili su škole i svakog dana ohrabruju ostalu decu iz okolnih sela da ih pohađuju jer smatraju da je obrazovanje moć.

Takođe, uvek razgovaraju sa svojim komšijama kako bi im objasnili način života ovog jedinstvenog i čudnog sela za državu kao što je Etiopija i kako bi ih oslobodili straha i ohrabrili razumevanje među ljudima.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.