U Etiopiji postoji mesto GDE SU SVI JEDNAKI: Što je najbolje, OVO ZAISTA FUNKCIONIŠE!
Foto: Printscreen/Vimeo

NEVEROVATNA ZAJEDNICA!

U Etiopiji postoji mesto GDE SU SVI JEDNAKI: Što je najbolje, OVO ZAISTA FUNKCIONIŠE!

Radne obaveze i dužnosti nisu određene po polu, već po mogućnostima, a zajednica radi zajedno stvarajući dovoljno profita koji se deli na sve članove jednako
Objavljeno: 09:37h

Preko 40 godina, Avra Amba predstavlja malu egalitarnu zajednicu u Etiopiji sa oko 500 članova koji se svakog dana bude sa misijom: raditi naporno i svakog tretirati fer i jednako.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Radne obaveze i dužnosti nisu određene po polu, već po mogućnostima, a zajednica radi zajedno stvarajući dovoljno profita koji se deli na sve članove jednako.

Espreso u srcu živog vulkana: Lava je krckala pod nogama, umalo da nas proguta Kapija pakla! (FOTO)

I to nije sve: Deca kreću u školu od svoje treće godine, a kada napune 18, onda odlučuju kakvim će poslom da se bave u svom životu.

Žene u brak stupaju sa minimum 18 godina, dok muškarci to mogu tek kada navrše 20-tu. Takođe, devojke se u ovom delu Etiopije ne ustručavaju da prve priđu muškarcu i zaprose ga.

Možda zvuči previše dobro da bi zvučalo istinito, ali je tako.

foto: AP

Sve je počelo sa jednim čovekom: Zumra Nuru. Nuru je čovek koji je odrastao u malom selu u Etiopiji i video je nejednakost koja je urezana u njihovu tradiciju. I dok se od žena očekivao težak rad i starateljstvo nad decom, sa muškarcima je bila drugačija priča.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.