Hilari povećala prednost u anketama, Trampa kolje detalj iz prošlosti (FOTO)
Foto: Fonet

Sve jasnije

Hilari povećala prednost u anketama, Trampa kolje detalj iz prošlosti (FOTO)

Kandidat demokrata na predsedničkim izborima u SAD povratila je prednost nad republikancem posle prve debate u kojoj je, prema mišljenju mnogih birača, odnela pobedu, pokazuju najnovije ankete
Objavljeno: 09:28h

Na predizbornom mitingu u važnoj državi na srednjem Zapadu - Ohaju - Klinton je kritikovala Trampa zbog nedavnog izveštaja Njujork Tajmsa u kojem se iznosi deo njegovog povraćaja poreza u državi Njujork 1995. godine, kada je proglasio 916 milona dolara poslovnih gubitaka zbog neuspešnih kockarnica i drugih poslovnih poduhvata.

foto: Reuters

Trampov izborni štab nije porekao tačnost poreskih podataka a sam kandidat je branio svoju poslovnu praksu na predizbornom skupu u Koloradu.

- Razumem poreske zakone skoro bolje od bilo koga drugog, i zato sam ja taj koji može da ih istinski popravi. I to je ono što se obavezujem da ćemo da uradimo, želimo pravednost, želimo da novac ulazi u budžet, želimo da se troši na ispravan način jer ne zaboravite - oni troše naše poreske dolare nepravedno i nesmotreno, poručio je Tramp.

Tramp je prekršio četiri decenije dugu tradiciju u američkim predsedničkim izborima svojim odbijanjem da objavi podatke o porezu koji je plaćao, navodi Glas Amerike.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.