Predizborna bomba koju smo čekali: Tramp poslovao sa teroristima!
Foto: Reuters

šta li će sad biti!?

Predizborna bomba koju smo čekali: Tramp poslovao sa teroristima!

Republikanac je napadao Hilari Klinton da je finansirala terorističke organizacije, ali je sada otkriveno da je i Tramp sarađivao sa njima
Objavljeno: 14:28h

Bil Klinton je 1995. godine odobrio embargo prema Iranu, zabranjući Amerikancima da posluju sa iranskim biznismenima. Banka Meli je u tom trenutku već dugo imala kancelarije u zgradi GM na Menhetnu, a Tramp je 1998. godine kupio zgradu i nasledio ovu banku.

Džordž Ros, dugogodišnji zamenik predsednika Trampove organizacije, tvrdi da oni nisu znali da je banka Meli jedan od Trampovih podstanara.

foto: Reuters

- Imali smo iznajmljenih prostorija u GM zgradi, možda su i oni bili tu ali ja nemam saznanja o tome - rekao je Ros u kratkom telefonskom intervjuu.

Vlada SAD je 2007. godine je optužila banku za finansiranje iranskog nuklearnog programa, a poslala je više od 100 miliona dolara Revolucionarnoj iranskoj gardi.

Da stvar bude još zanimljivija, Tramp je prošle nedelje na debati izjavio da je nuklearni dogovor SAD i Irana iz 2015. godine, najgori dogovor koji je neka zemlja napravila u istoriji.

Na samom kraju Tramp je obećao 15. septembra da ukoliko bude izabran za predsednika neće imati nikakve veze sa Tramp organizacijom, nju će prema njegovim rečima voditi njegova deca a on neće pričati sa njima.

Da li će održati svoje obećanje i koliko je iskren, ostaje nam da vidimo, ali će ovi podaci svakako baciti novo svetlo na kraj predsedničke kampanje.

(Espreso.co.rs / icij.org)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.