ŠTA JE OVO LUKAŠENKO UPRAVO IZJAVIO? Njegove reči izazvale ZEMLJOTRES u svetu, nakon ovoga će se Putin DOBRO TRESTI
Aleksandar Lukašenko, Foto: EPA-EFEGAVRIIL GRIGOROV SPUTNIK

OVO ĆE NAPRAVITI BURU

ŠTA JE OVO LUKAŠENKO UPRAVO IZJAVIO? Njegove reči izazvale ZEMLJOTRES u svetu, nakon ovoga će se Putin DOBRO TRESTI

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko se oglasio povodom napadača koji su odgovorni za masakr u koncertnoj dvorani "Krokus" u Moskvi

Objavljeno:

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da su napadači koji su izvršili masakr u koncertnoj dvorani “Krokus” u Moskvi pokušali da pobegnu u Belorusiju.

Njegovi komentari, koje je prenela beloruska novinska agencija Belta, podrivaju narativu Moskve da je u napad bila umešana Ukrajina i da su teroristi pokušali da pobegnu tamo, piše “Gardijan”.

Islamska država je nekoliko puta rekla da je odgovorna za masakr u petak u Moskvi i mediji povezani sa grupom objavili su grafičke snimke napadača u koncertnoj dvorani. Dok je ruski predsednik Vladimir Putin priznao da su radikalni islamisti sproveli napad, on je sugerisao da je Ukrajina imala ulogu u tome.

- Nisu mogli da uđu u Belorusiju. Njihovi rukovodioci… znali su da bi bila veoma loša ideja da pokušaju da uđu u Belorusiju jer je Belorusija odmah pojačala mere bezbednosti – rekao je Lukašenko.

Aleksandar Lukašenko
Aleksandar Lukašenko foto: Profimedia

On je dodao da ga je Rusija obavestila o napadu nekoliko minuta nakon što je počeo i da je, kao odgovor, pojačao bezbednost zemlje.

- Zato nije bilo šanse da uđu u Belorusiju. Shvatili su to i okrenuli se i krenuli ka ukrajinsko-ruskoj granici – rekao je Lukašenko, preneo je “Gardijan”.

Bonus video:

11:53

TERORISTIČKI AKT U MOSKVI ĆE IMATI OZBILJNE POSLEDICE! Janjić: Moguće je da su napad izveli Čečeni, Rusija u teškoj situaciji!

(Espreso/ Blic/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.