TRAGIČNA PRIČA IZ ŽIVOTA DŽOA BAJDENA: Sin mu preminuo OD TEŠKE BOLESTI, a njegova PRVA ŽENA...
Džo Bajden, Foto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

TUGA

TRAGIČNA PRIČA IZ ŽIVOTA DŽOA BAJDENA: Sin mu preminuo OD TEŠKE BOLESTI, a njegova PRVA ŽENA...

Tragična sudbina iz života Džoa Bajdena o kojoj se malo priča

Objavljeno:

Džo Bajden je 46. predsednik Sjedinjenih Američkih Država, ali njegov put do Bele kuće nije uopšte bio lak. Privatne tragedije koje je doživeo često ostaju u pozadini, jer je glavni fokus njegova politička karijera.

Džozef "Džo" Bajden rođen je 1942. godine u Pensilvaniji. Odrastao je u Skrantonu, a zatim se sa porodicom seli u Nju Kasl, gde je njegov otac prodavbao automobile.

Završava političke nauke u Njuarku, a zatim usavršava pravo u Njujorku, kada biva primljen u advokatsku komoru 1969. godine. Izabran je za Senatora 1972.

Tragičan krah prvog braka

Mladi Bajden upoznaje svoju prvu suprugu Niliju 1963. godine na plaži. Tri godine kasnije se venčavaju, dok je on završavao pravo. Mediji su kasnije pričali kako mu je ona bila blizak savetnik u politici i njegovom planu. Imali su troje dece, dva sina Hantera i Boa, i ćerku Ejmi.

Međutim, njihova ljubavna priča ima traginčan kraj. Dok je Džo Bajden bio u Vašingtonu, njegova prva mlada supruga i jednogodišnja ćerkica Ejmi preminuli su u tragičnoj saobraćajnoj nesreći, kada su pošli u božićnu kupovinu. Očajni Džo ostaje sam da se brine o svoja dva sina, koja su pukom srećom preživeli saobraćajku.

Nekoliko godina se Džo sam brinuo o sinovima, a onda je upoznao mladu devojku Džil, koja ga je brzo osvojila, ali i zadobila ljubav njegovih sinovima, koji su navodno počeli da je zovu mama. Par se venčao 1977. godine, nakon par godina izlaženja, a 1981. su dobili ćerku Ešli.

Džil i Džo Bajden
Džil i Džo Bajdenfoto: Profimedia

Oba sina su pratila očeve stope, ali na malo drugačije načine. Najstariji sin Džoa Bajdena Bo Bajden završio je prava, baš kao i njegov otac. Često su njih dvojica pričali na temu Balkana, gde su delili iste stavove o načinu rešavanja problema. Služio je i vojsku u Iraku.

Drugi sin Hanter je takođe pravnik, ali sušta suprotnost bratu.

Hanter Bajden
Hanter Bajdenfoto: Profimedia

Borba sa opakom bolešću

Bo Bajden umro je u 46. godini od raka mozga u Sjedinjenim Državama, 2015. godine. aza njega je ostala supruga Hejli i njihovo dvoje dece. Mediji su pisali o vezi između Hejli i Hantera. Hanter i Hejli imali su aferu, samo dve godine nakon što je Bo preminuo.

Bo Bajden
Bo Bajdenfoto: Printscreen

Navodi se i da je ova smrt i bila razlog što je Džo Bajden odložio kandidaturu za predsednika Amerike. Bajden je više puta pričao o njegovom sinu sa ponosom.

Bonus video:

03:16

AMERIKANCIMA 11. SEPTEMBAR I TRAMP MOGU DA SE DESE JEDNOM! Jovanović prognozirao: Ako isti trendovi ostanu, BAJDEN POBEDUĐE

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.