USPEO JE DŽO BAJDEN PONOVO DA UPADNE U CENTAR PAŽNJE, PAZITE SAMO OVO: Šta to URADI ČOVEK?!
Džo Bajden žestoko o Vladimiru Putinu, Foto: Printscreen/Youtube/The Independent

NIJE BIRAO REČI

USPEO JE DŽO BAJDEN PONOVO DA UPADNE U CENTAR PAŽNJE, PAZITE SAMO OVO: Šta to URADI ČOVEK?!

Džo Bajden žestoko o predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, ali to nije sve

Objavljeno: 16:58h

Američki predsednik Džo Bajden pozvao je Kongres SAD da hitno odobri dvopartijski zakon o nacionalnoj bezbednosti koji će omogućiti finansijsku pomoć Ukrajini i Gazi.

- Pozivam naš Kongres da uradi svoj deo posla - rekao je Bajden na manifestaciji "Ručak prijatelja Irske" posvećenoj nacionalnom irskom prazniku Dan Svetog Patrika, čiji je domaćin bio predsedavajući Predstavničkog doma Majkl Džonson.

Džo Bajden je zahvalio rukovodstvu Irske na pomoći Ukrajini i naglasio da je "odlučan da nastavi da daje svoj doprinos.

Džo Bajden o Vladimiru Putinu
Džo Bajden o Vladimiru Putinufoto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

- Uveren sam da je ogromna većina .. članova Kongresa spremna da uradi svoj deo posla, i ponovo pozivam svakog člana u ovoj sali da se suprotstavi (ruskom predsedniku) Vladimiru Putinu. On je nasilnik - rekao je Bajden, prenosi "Glas Amerike".

On je pozvao predstavnike Kongresa da mu "odmah dostave odobreni nacrt zakona o nacionalnoj bezbednosti, koji uključuje dodatno finansiranje Ukrajine, Izraela, Tajvana i humanitarnu pomoć za Gazu.

Predlog za više od 60 milijardi dolara dodatnog finansiranja za Ukrajinu prošao je Senat pre skoro mesec dana, ali je Džonson odbio da stavi predlog zakona na glasanje pred kongresmenima.

- Nacrt zakona predviđa finansiranje Ukrajine i Izraela i, možda ne manje važnu, humanitarnu pomoć za Gazu. To je neophodno i šalje jasan signal: Amerika se zalaže za slobodu i mi se ne klanjamo nikome u svetu - naglasio je Bajden.

U utorak je objavljen novi paket vojne pomoći Ukrajini u iznosu od 300 miliona dolara.

Bela kuća je saopštila da će novi paket pomoći podržati Ukrajinu u pogledu naoružanja samo u kratkom periodu i naglasila potrebu za dodatnim finansiranjem koje bi odobrio Kongres.

Bonus video:

03:16

AMERIKANCIMA 11. SEPTEMBAR I TRAMP MOGU DA SE DESE JEDNOM! Jovanović prognozirao: Ako isti trendovi ostanu, BAJDEN POBEDUĐE

(Espreso/Blic/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.