ERDOGAN PODELIO NAJNOVIJE VESTI, NAJAVIO VELIKI PROJEKAT: Evo šta je sada SMISLIO, od velike je važnosti za Tursku!
Erdogan, Foto: Aleksandar Stojanović

SAOBRAĆAJ

ERDOGAN PODELIO NAJNOVIJE VESTI, NAJAVIO VELIKI PROJEKAT: Evo šta je sada SMISLIO, od velike je važnosti za Tursku!

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan najavio je danas u Istanbulu novi projekat super brzog voza Ankara-Istanbul

Objavljeno: 10:05h

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan najavio je danas u Istanbulu novi projekat super brzog voza Ankara-Istanbul, sa brzinom od 350 kilometara na sat.

"Ove godine raspisujemo tender za projekat super brzog voza Ankara - Istanbul, koji će imati brzinu putovanja od 350 kilometara na čas i trajanje vožnje od 80 minuta", rekao je Erdogan, prenela je Anadolija.

Erdogan je govorio i o projektu Velikog istanbulskog tunela.

"Ovaj tunel, koji će povezivati ​​11 različitih linija železničkog sistema, pružiće ozbiljno olakšanje transportu Istanbula. Naš cilj je implementacija svih 1.100 kilometara železničkih projekata koje smo pripremili za Istanbul", dodao je.

On je istakao kako su u proteklu 21 godinu u Istanbulu realizovali javne investicije u vrednosti od 1,65 biliona lira (47,7 miliona evra).

"U zdravstvu, izgradili smo 178 zdravstvenih ustanova, uključujući bolnice s kapacitetom 18.417 kreveta. U urbanističkom planiranju, izgradili smo 228.000 stambenih objekata i predali ih vlasnicima. Dužinu autoputeva povećali smo sa 350 na 794 kilometra", rekao je Erdogan.

Bonus video:

04:41

NATO ĆE SVE DOZVOLITI, SAMO DA ERDOGAN NE NAPUSTI SAVEZ! Zoronjić: Potreban im je novi turski strateški kanal ka Crnom moru

(Espreso/Blic/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.