ERDOGAN DAO PONUDU PUTINU KOJU RUSKI PREDSEDNIK NE MOŽE DA ODBIJE: Ovo će RAZBESNETI Zapad, a Zelenski će se PUŠITI
Redžep Tajip Erdogan i Putin, Foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY, EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO, EPA-​EFE/STR, EFE/OLEG PETRASYUK, EPA-EFE/SERGEY GUNEEV, EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

rusija i turska

ERDOGAN DAO PONUDU PUTINU KOJU RUSKI PREDSEDNIK NE MOŽE DA ODBIJE: Ovo će RAZBESNETI Zapad, a Zelenski će se PUŠITI

Erdogan je čestitao Putinu na pobedi na izborima i ponudio svoje posredovanje u mirovnim pregovorima sa Ukrajinom

Objavljeno:

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan čestitao je danas svom ruskom kolegi Vladimiru Putinu pobedu na predsedničkim izborima i još jednom ponudio svoje posredovanje u mirovnim pregovorima sa Ukrajinom, saopštio je njegov kabinet.

Erdogan je u telefonskom razgovoru sa Putinom izrazio nadu da će biti nastavljen pozitivan razvoj odnosa između Turske i Rusije i dodao da je Turska spremna da posreduje u pregovorima Ukrajine i Rusije.

Turski predsednik od početka ruske invazije na Ukrajinu u februaru 2022. održava odnose i sa Ukrajinom i sa Rusijom, a u više navrata je nudio posredovanje ili drugu vrstu pomoći za rešavanje sukoba između dve zemlje koje zajedno sa Turskom dele Crno more.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Printscreen/Youtube/ Daily Mail

Erdogan je početkom marta primio ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog u Istanbulu i spremao se da dočeka predsednika Putina 9. februara, pre nego što je ruski predsednik otkazao put.

Bonus video:

04:41

NATO ĆE SVE DOZVOLITI, SAMO DA ERDOGAN NE NAPUSTI SAVEZ! Zoronjić: Potreban im je novi turski strateški kanal ka Crnom moru

(Espreso/ Agencije/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.