OVO JE ŽENA KOJA JE 25 MINUTA PRE KEJT MIDLTON OBJAVILA VEST O BOLESTI: Šokantan događaj koji TRESE Britaniju
Nikol Sterdžon, Foto: PrintScreen/ Facebook/Gillian Sturgeon

velika britanija

OVO JE ŽENA KOJA JE 25 MINUTA PRE KEJT MIDLTON OBJAVILA VEST O BOLESTI: Šokantan događaj koji TRESE Britaniju

Kejt Midlton je tek 25 minuta posle Nikol objavila vest o svojoj bolesti

Objavljeno:

Sestra bivšeg škotskog prvog ministra Nikol Sterdžon objavila je na društvenim mrežama vest o teškoj bolesti princeze Kejt Midlton 25 minuta pre zvaničnog saopštenja.

Džilijan Sterdžon je u 17.35 na Fejsbuku objavila poruku "ozdravi što pre" nagoveštavajući princezin rak, vest koja je objavljena juče uveče. Na ovoj platformi, ona je napisala: "Ozdravi uskoro princezo Kejt. Posle ove strašne vesti nadam se da će je mediji ostaviti na miru da se oporavi."

Kensingtonska palata potom u 18 časova objavila Kejtinu video poruku u kojoj je najavila da je bila na hemoterapiji zbog raka.

Sterdžonova je kasnije povukla i izbrisala objavu nakon što se suočila sa kritikama na internetu zbog deljenja vesti pre nego što je princeza otkrila svoje stanje.

 Kejt Midlton
Kejt Midltonfoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Džilijanina starija sestra Nikol je u međuvremenu još uvek član Tajnog saveta, ulogu koju ima od 2014. kada je preuzela premijersku funkciju od Aleksa Salmonda. Tajno veće Njegovog Veličanstva je odbor izabranih zvaničnika koji služe kao savetnici suverena i postoji u nekom formatu od 13. veka.

Većem trenutno predsedava lord predsednik Peni Mordaunt, koja je nosila državni mač u Vestminstersku opatiju tokom prošlogodišnjeg krunisanja. Savet je tu da služi kao veza između izabranih političara i suverena.

Nakon što je objavila verovatni dobronamerni post, kako prenosi "Mirror" Džilijan je upitana da li joj je sestra saopštila za Kejtin rak s obzirom na njen položaj u savetu. Zauzvrat je tvrdila da je pročitala vesti na mreži.

- Moja sestra i ja nismo razgovarale tri dana - pravdala se Džillian: - Čitam onlajn. Prestani da koristite nečiju bolest da trolujete.

Nikol Sterdžon u međuvremenu nije ništa izjavila u vezi sa Kejtinom najavom, ali je primećeno da je "lajkovala" objavu SNP MSP Kristine Mekkelvi koja kaže: "Malo je stvari u životu gore od toga da ti kažu da imaš rak, želim Kejt dobro".

I aktuleni prvi ministar Humza Jusaf je u međuvremenu otišao na X platformu i napisao: „Duboko sam tužan što čujem vesti o princezi od Velsa/vojvotkinji od Rotseja. Molim se za njen brz oporavak. Mora da je neverovatno teško vreme za celu porodicu. Kraljevstvo ili ne, ona ima pravo na privatnost, za koje se nadam da će se poštovati."

U svojoj izjavi 42-godišnje Kejt se obratila naciji rekavši: „Dobro sam i svakim danom sam sve jača“. Dalji detalji o prirodi princezinog raka nisu otkriveni.

Bonus video:

10:13

NIJE SAMO HALJINA KEJT MIDLTON NA VIMBLDONU KOJU JE KREIRALA SRPSKA DIZAJNERKA OČARALA SVE Imamo još jedan modni uspeh u svetu!

(Espreso/Telegraf/Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.