ZVANIČNO JE! Putin i dalje na čelu Rusije!
Vladimir Putin, Foto: GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN POOL

rusija

ZVANIČNO JE! Putin i dalje na čelu Rusije!

Vladimir Putin je i zvanično pobedio na izborima u Rusiji sa 87,28 odsto glasova

Objavljeno:

Vladimir Putin zvanično je proglašen za pobednika predsedničkih izbora u Rusiji, saopštila ruska Centralna izborna komisija /CIK/, a inauguracija je zakazana za 7. maj.

Šef CIK-a Ela Pamfilova otkrila je danas da je više od 76,2 miliona ruskih birača glasalo za Putina, dajući mu 87,28 odsto glasova.

Putinovi protivnici, kandidat Komunističke partije Nikolaj Haritonov, Vladislav Davankov iz partije Novi narod i Leonid Slucki iz Liberalnih demokrata, dobili su 4,31, 3,85 i 3,2 odsto, respektivno, dodala je Pamfilova.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: EPA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Rusija ima ukupno 112 miliona birača sa pravom glasa od ukupne populacije od 146,2 miliona ljudi, prema zvaničnim podacima. Poslednja brojka, međutim, ne uzima u obzir četiri okupirane ukrajinske teritorije.

Predsedničke izbore u Rusiji, održane između 15. i 17. marta, obeležila je rekordna izlaznost birača, koja je premašila 77 odsto, navodi "Raša tudej".

Bonus video:

02:47

PUTIN DOŽIVEO DEBAKL U DIJASPORI: Ti Rusi neće moći da se vrate u zemlju?! Obradović: Institucijama u Rusiji se ne može verovati

(Espreso/ Agencije/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.