MAKRON MORAO DA SE OGLASI POVODOM AFERE KOJA TRESE FRANCUSKU: Za njegovu ženu se ŠUŠKA da je ROĐENA kao...
Emanuel i Brižit Makron, Foto: Profimedia

francuska

MAKRON MORAO DA SE OGLASI POVODOM AFERE KOJA TRESE FRANCUSKU: Za njegovu ženu se ŠUŠKA da je ROĐENA kao...

Brižit Makron mnogi smatraju rođenim muškarcem, ali francuski predsednik je presekao glasine

Objavljeno:

Emanuel Makron (47) izrazio je svoj bes i frustraciju zbog stalnih spekulacija o Brižit Makron (70) sa kojom se oženio 2007. godine.

"Najgora stvar su lažne informacije i izmišljene priče“, rekao je Makron. "Ljudi im na kraju poveruju i uznemiruju vas".

Francuski predsednik govorio je na Međunarodni dan žena u petak, nakon što je u francuski ustav usvojio zagarantovano pravo na abortus.

On je rekao da su transrodne tvrdnje o gospođi Makron tipični mizogini onlajn napadi sa kojima žene moraju da se bore svaki dan.

Brižit Makron
Brižit Makronfoto: Ludovic MARIN / AFP / Profimedia

Dve žene koje su tvrdile da je premijerka rođena kao muškarac kažnjene su 'simboličnim kaznama' smanjenim po žalbi prošlog juna.

Tvrdile su da su bile pod pritiskom i da su „zastrašne od strane vlasti“ jer su „ultra zaštićeni“ članovi pariskog establišmenta pokušavali da prikriju „državnu tajnu“.

Detalji bizarnog slučaja ponovo su postali tema nakon što je ćerka Brižit Markon prvi put javno progovorila o optužbama.

Tifen Ozijer, 40, izjavila je za časopis "Paris Match": „Zabrinuta sam za stanje društva kada čujem šta kruži društvenim mrežama o tome da je moja majka muškarac.“

Tifen Ozijer je takođe govorila o tome koliko je povređena što je kao dete od 10 godina otkrila da se njena majka učiteljica viđa sa tinejdžerom Emanuelom Makronom.

Budući političar je imao samo 15 godina kada je započeo vezu sa tada udatom majkom troje dece Brižit Ozijer, koja je tada imala 40 godina.

Oni koji su širili glasine o tome da je Brižit transrodna osoba bile su Amandin Roi, 52-godišnja vidovnjakinja, i Nataša Rei, 48, koja je sebe nazivala slobodnom novinarkom.

Njih dve su se objavile snimak na Jutjubu u decembru 2021. u kojem su tvrdile da je Brižit zapravo rođena kao dečak po imenu Žan-Mišel Tronje 1953. godine.

Ovo je ime Brižitinog brata, a gospođa Makron se pre prvog braka zvala Brižit Tronje.

Optužene su takođe tvrdile da Brižitin prvi muž, Andre-Luj Ozijer, nikada nije postojao pre njegove navodne smrti 2020. godine, kada je imao 68 godina.

Sudija je prvobitno kaznio dve žene novčanom kaznom u iznosu od 1.700 funti svaku, nakon što ih je obe proglasio krivima za klevetu.Ali, posle žalbe, kažnjene su u iznosu od 850 funti. Video koji su objavile od tada je uklonjen sa Jutjuba.

Bonus video:

10:02

FRANCUSKA U STRAHU OD ŠIRENJA RUSIJE NA BALTIK! Stručnjaci: Zaoštreni su odnosi, Makron najavio novu vojnu podršku Ukrajini

(Espreso/ Blic Žena/ M.M/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.