UKRAJINA IZVELA NAJVEĆI NAPAD OD POČETKA RATA: Rusija u PROBLEMU, evo ŠTA je bila META
Rat u Ukrajini, Foto: Profimedia

Rat u Ukrajini

UKRAJINA IZVELA NAJVEĆI NAPAD OD POČETKA RATA: Rusija u PROBLEMU, evo ŠTA je bila META

Ukrajina je bespilotnim letelicama napala Rusiju u okviru rata koji vode

Objavljeno:

Ukrajina je tokom noći između petka i subote izvela novi masovni napad bespilotnim letelicama na Rusiju!

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je PVO iznad četiri ruske oblasti oborila ukupno 47 bespilotnih letelica.

- Večeras je zaustavljen pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad sa 47 bespilotnih letelica protiv ciljeva na teritoriji Ruske Federacije - saopštilo je Ministarstvo.

Rat u Ukrajini
Rat u Ukrajinifoto: PrintScreen/ Twitter/ Olga Lautman ??

Samo iznad Rostovske oblasti je uništen 41 dron. Jedinice PVO oborile su tri drona iznad Volgogradske i dva iznad Кurske oblasti. Još jedan je neutralisan u Belgorodskoj oblasti.

Glavna meta jednog od najmasovnijih ukrajinskih napada dronovima od početka rata bila je luka Taganrog na obali Azovskog mora. Guverner Rostovske oblasti Vasilij Golubev izvestio je da je PVO odbacila napade na Taganrog i Morozovsk i da nije bilo nastradalih.

Telegram kanal SHOT navodi da su dronovi u dva navrata doleteli sa mora i da se čulo više od 20 eksplozija. Zapaljeni ostaci jedne letelice izazvali su požar u Taganrogskom avijacionom naučnom kompleksu koji je brzo ugašen. Na teritoriji lokalnog metalurškog kombinata pronađeni su navodno ostaci još dva drona.

Ukrajinski vojni Telegram kanali navode da je meta napada u Taganrogu bio kompleks gde se odvija modernizacija aviona DRLV A-50 i A-100 odnosno servisiranje strateških bombardera Tu-95 i Tu-142.

Ostaci drona koji je oboren iznad Kurska pali su na krov klinike zbog čega je naređena evakuacija pacijenata i osoblja iz obližnje jedinice intenzivne nege u druge medicinske ustanove.

Ukrajina je prošle nedelje, podsetimo, izvela masovni napad dronovima na Krim. Tada je prema navodima Ministarstva odbrane Rusija poslala u napad 38 bespilotnih letelica.

Bonus video:

06:39

UKRAJINA TRAŽI SPAS I VOJNU POMOĆ OD BALKANA?! Analitičar: Dolazak Zelenskog u Tiranu u vezi sa potražnjom OVOG SPECIFIČNOG oružja

(Espreso/ Kurir/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.