ORBAN DANAS OČI U OČI SA MOĆNIKOM NA KOG SE KLADI: Ovo prijateljstvo će RAZNETI PLANETU, mnogi DRHTE zbog ovoga!
Viktor Orban, Foto: Profimedia

SASTANAK U LUKSUZNOJ REZIDENCIJI

ORBAN DANAS OČI U OČI SA MOĆNIKOM NA KOG SE KLADI: Ovo prijateljstvo će RAZNETI PLANETU, mnogi DRHTE zbog ovoga!

Mađarski premijer je jedan od retkih evropskih lidera koji priželjkuje njegovu pobedu na američkim predsedničkim izborima

Objavljeno:

Viktor Orban se danas na Floridi sastaje sa svojim "dobrim prijateljem" Donaldom Trampom, prenosi AFP.

Oni takođe prenose da je mađarski premijer jedan od retkih evropskih lidera koji priželjkuje njegovu pobedu na američkim predsedničkim izborima.

Sastanak, koji bi trebalo da se održi u Trampovoj luksuznoj rezidenciji Mar-a-Lago, ima za cilj "jačanje diplomatskih i strateških odnosa između Trampa i SAD", napisao je portparol mađarske vlade Zoltan Kovač na Iksu.

Viktor Orban
Viktor Orbanfoto: Profimedia

AFP piše da se Orban ponaša kao da je Tramp već u Beloj kući.

"Nema potrebe da se kockate, klađenje na povratak predsednika Donalda Trampa je jedini razuman pristup za Mađarsku", rekao je Orban ranije ove nedelje u govoru u Mađarskoj privrednoj i industrijskoj komori.

Rat u Ukrajini će svakako biti jedna od tema razgovora o kojoj postoji saglasnost između njih dvojice. Orban je čvrsto uveren da Tramp može da okonča taj rat i donese mir Evropi.

"Nadamo se da će sadašnji predsednik otići i da će se predsednik Tramp vratiti i imati slobodne ruke da postigne mir", rekao je Orban 23. februara.

Viktor Orban
Viktor Orbanfoto: Profimedia

Orban je odbio da pošalje oružje Ukrajini kako bi joj pomogao u borbi protiv ruske invazije i kritikovao je sankcije Zapada Rusiji.

On je više puta pozivao na prekid vatre u Ukrajini kako bi se okončao rat. Uveren da Kijev ne može da dobije ovaj rat, Orban stalno poziva na primirje.

Tramp, skoro siguran kandidat za republikansku predsedničku nominaciju, zatražio je od republikanaca u Kongresu da blokiraju 60 milijardi dolara američke vojne pomoći Ukrajini.

Tramp posebno hvali Orbana kao "velikog lidera” koji je spreman da brani svoju zemlju od ilegalnih migracija.

Donald Tramp
Donald Tramp foto: Profimedia

Orban je rekao da će naredni predsednički izbori u SAD ove godine i glasanje za Evropski parlament u junu biti presudni jer konzervativci u Evropi i SAD moraju zajedno da se bore da "povrate" institucije u Vašingtonu i Briselu od liberala koji, kako je rekao Orban , prete zapadnoj civilizaciji.

Bonus video:

07:46

ORBAN MOŽEDA ČEKA RUSKE TENKOVE NA GRANICI MAĐARSKE! Analitičar tvrdi: JEDNO bi mogli da iskoriste da dublje prodru na ZAPAD!

(Espreso/ Index.hr/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.