ZAVIRITE U DOM U KOM JE ODRASLA PRINCEZA DAJANA, ISPLIVALE FOTKE KOJE NISTE VIDELI: Jedan DETALJ će vas RAZORITI...
Princeza Dajana, Foto: Parkerphotography / Alamy / Alamy / Profimedia

SVE PRŠTI OD LUKSUZA

ZAVIRITE U DOM U KOM JE ODRASLA PRINCEZA DAJANA, ISPLIVALE FOTKE KOJE NISTE VIDELI: Jedan DETALJ će vas RAZORITI...

Tragično preminula princeza pokopana je na imanju, a kuća i grob otvoreni su za posetitelje

Objavljeno:

Dajana Spenser je bila omiljena britanska princeza, pa kad god se pojavi nešto novo vezano uz nju, pobude se lepe emocije. Na Instagramu su objavljene fotografije unutrašnjosti kuće Althorp u kojoj je Dajana odrasla. Tragično preminula princeza pokopana je na imanju, a kuća i grob otvoreni su za posetitelje.

Kuća Althorp u vlasništvu je plemićke porodice Spenser više od 500 godina. Trenutna gazdarica Karen Spenser nedavno je podelila redak uvid u prekrasan dom iz detinjstva pokojne princeze Dajana. Okrugle stepenice, velika biblioteka i gospodari dvoraca plave krvi: britanska viša klasa i njihova velelepna seoska imanja nemaju premca nigde u svetu. Posebno lep dvorac, u kojem je odrasla Lady Di, sada je ponudio virtualni pogled kroz ključaonicu.

Princeza Dajana
Princeza Dajanafoto: Profimedia

Karen Spenser (51), treća supruga Dianinog brata Čarlsa Spensera (59) više je puta pokazala fotografije veličanstvene građevine na svom Instagram profilu. Neki dan je pokazala i prekrasnu veliku biblioteku u kući.

Sa policama za knjige od plafona do poda, uljanim slikama i prijatnim kaminom, soba izgleda kao da je izvan vremena. Velike, tkaninom presvučene sofe i fotelje grupisane su oko stola u dnevnoj sobi. Rustični i vrlo elegantan ugođaj dodatno pojačava neizravno osvetljenje brojnih stolnih lampi.

Biblioteka je čarobno mesto. Kad sedite sami u njoj, oseća se prijateljski i prijatno, ali možete dočekati i 30 gostiju na piću, piše gazdarica uz svoju fotografiju.

Samo nekoliko dana ranije Karen je sa svojih 78.000 pratioca podelila fotografiju iz trpezarije kuće Althorp. Bilo da se radi o velikoj dvorani za prijeme sa pločicama poput šahovske table i freskama ili detaljnim fotografijama brojnih antikviteta: dok su otmena seoska imanja nekada bila isključivo rezervisana za višu klasu, danas sve više plemića otvara svoja vrata posetiocima.

Kuća Althorp takođe prima posetioce koji plaćaju i iznajmljuje se za razna događanja. Imanje od 550 hektara uključuje malo jezero sa malenim ostrvom u sredini. Bivša stanovnica, princeza Dajana, pokopana je ovde nakon tragične smrti. Do danas obožavatelji hodočaste njenom spomeniku, posećuju impresivne dvorane kuće Althorp i uživaju u šetnji prekrasnim engleskim pejzažom.

Bonus video:

02:14

ČARLS ĆE MORATI JOŠ GODINAMA DA VLADA, BRITANIJA JE U KRIZI! Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

(Espreso/ Azra.ba/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.