DOŠAO JE POSLEDNJI TRENUTAK: Crkvenjaci se sastali sa narko kartelima, traže samo JEDNO
Biskupi, Foto: AP

kad država ne može

DOŠAO JE POSLEDNJI TRENUTAK: Crkvenjaci se sastali sa narko kartelima, traže samo JEDNO

Biskupi su odlučili da uzmu stvar u svoje ruke i traže mir od narko kartela

Objavljeno:

Četiri rimokatolička biskupa susrela su se sa šefovima meksičkih narko karleta kako bi razgovarali o sklapanju mira usled velikog nasilja u toj zemlji, rekao je jedan od biskupa, dok je predsednik države Andreas Manuel Lopes Obrador danas potvrdio da je odobrio takve razgovore.

Ovu informaciju otkrio je biskup iz biskupije Čilpansingo-Čilape iz savezne države Gerero, Hoze de Hesus Gonzales Ernandez, rekao je do koje mere ide vladina politika izbegavanja da se suoče sa kartelima pokazuje da građani moraju sami da sklope mir sa kartelima, navodi AP.

Lopez Obrador rekao je da nije prvi put da crkveni zvaničnici imaju takve razgovore i da su tako uradili i pre, u susednoj državi Mićoakan, kao i još nekim saveznim državama.

Katolička crkva
Katolička crkvafoto: Nebojša Mandić

"Sveštena lica i članovi svih crkava su učestvovali, pomagali u vraćanju mira u zemlju. Smatram da je to veoma dobro", rekao je Lopez Obrador.

On je rekao da su razgovori održani u susednoj državi Mićoakan i drugim državama.

"Crkva to radi, mogu da garantujem za njih, u Mićoakanu i drugim mestima. Nemam problem što se održavaju takvi razgovori, ali ne bih odobrio bilo kakav sporazum koji bi značio da kriminalci ostanu nekažnjeni, imaju privilegije ili dozvole da kradu", dodao je Obrador.

Bonus video:

00:35

DROGA IZ KINE UBILA 100.000 AMERIKANACA! Fentanil došao na Balkan: Ovo su za medije poručili iz kancelarije za borbu protiv droge

(Espreso/ Agencije/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.