NARKO BOS KRAO OD KARTELA, USLEDILA STRAVIČNA OSVETA: Ovo ne biste poželeli ni NAJGOREM NEPRIJATELJU (VIDEO)
Narko diler bačen u okean, Foto: Printscreen/Dailly Mall

mafijaški obračun

NARKO BOS KRAO OD KARTELA, USLEDILA STRAVIČNA OSVETA: Ovo ne biste poželeli ni NAJGOREM NEPRIJATELJU (VIDEO)

Reinaldo Fuentes (68) viđen je vezan i sa krvavim mrljama na potiljku dok se njegove ubice bore da ga prebace preko čamca u Karipsko more u blizini Martinika

Objavljeno:

Odbegli venecuelanski trgovac drogom poznat kao "Taliban" živ je bačen u okean sa vezanim rukama i sidrom oko struka u znak osvete za krađu 200 kg kokaina od kartela.

Reinaldo Fuentes (68) viđen je vezan i sa krvavim mrljama na potiljku dok se njegove ubice bore da ga prebace preko čamca u Karipsko more u blizini Martinika.

Na snimku, objavljenom na društvenim mrežama, vidi se kako Fuentes gleda u osobu koja snima video, a zatim ga bacaju u more i ostavljaju da se udavi. Niko od njegovih otmičara nije identifikovan, ali jedan se čuje u pozadini snimka kako kaže: „Postarajte se da nam se ne vidi lice“. Drugi je kasnije rekao: „Nema načina da se spase“.

U razrađenoj – i loše smišljenoj – prevari, Fuentes, posrednik venecuelanskog Klana del Kartela, ranije je bacio pošiljku narkotika vrednu 10 miliona dolara u more i izmislio lažnu poteru obalske straže kako bi objasnio zašto ne vraća drogu gazdama, a gotovinu je zadržao. Zatim se vratio u vodu da pokupi kokain, prepakovao ga i odneo na drugo karipsko ostrvo.

Ali plan je krenuo naopako kada su ga njegove pristalice cinkarile, što je dovelo do njegove smrti 17. jula – dana kada je pozvan na sastanak kartela.

Novinar Rafael Tolentino otkrio je u ponedeljak na „Esto No Es Radio“, dnevnoj jutarnjoj emisiji u Dominikanskoj Republici, da je Fuentes dobio lažni nacionalni identifikacioni dokument koji mu je omogućio da živi pod imenom Migel Fulkar u Dominikanskoj Republici.

Fuentes je bio rodom iz Sukrea u Venecueli i imao je troje dece iz prethodne veze u Venecueli. Navodno je kontrolisao dilovanje droge u naselju Bonao u Buenos Ajresu, gde je dobio nadimak „Taliban” zbog nezakonitih poslova sa bliskoistočnim trgovcima drogom.

Fuentes je napustio svoj domikanski dom i namamljen je na sastanak kartela na nepoznatoj lokaciji 17. jula. Tada je kidnapovan i bačen u more kasnije tokom dana. Snimak koji kruži mrežama završava se udaljenom slikom Fuentesa kako pluta u vodi bez šansi da se spase.

Nije jasno da li su vlasti istražile slučaj iako je vojska Dominikanske Republike saopštila da se incident nije dogodio u njenim vodama.

Takođe je nepoznato koliko dugo je Fuentes povezan sa Klanom del Kartel, zvanim Zalivski kartel, koji se smatra najstarijom aktivnom kriminalnom organizacijom u Meksiku.Mreža je započela švercom alkohola u Sjedinjene Države tokom ere prohibicije. Kada je došao kraj, organizacija se okrenula drugim nedozvoljenim aktivnostima kao što su kockanje, lanci prostitucije i šverc druge robe.

Tek 1980. godine Zalivskikartel se upustio u trgovinu drogom, okrećući se tržištu marihuane i heroina.

Njegov vođa Huan Garsija je na kraju sklopio sporazum sa nekada moćnim kolumbijskim Kali kartelom da uspostavi rute za trgovinu drogom do Sjedinjenih Država zbog blizine granice – Zalivski kartel se nalazi u severoistočnoj državi Tamaulipas. Garsija je sklopio dogovor sa vođama Kali kartela, braćom Rodrigez Orehuela, da upravljaju pošiljkama kartela duž granice između Meksika i Sjedinjenih Država u zamenu za 50 odsto profita.

Ekstradicije i ubistva vođa Zalivskog kartela umanjili su uporište organizacije u trgovini drogom.

Kartelske ćelije poput Škorpiona, Ciklona, Metroa, Pantera i Rohosa krenule su svojim putem i uspostavile operacije u različitim delovima Tamaulipasa.

Organizacija posluje širom Latinske Amerike i ima lidere iz raznih zemalja.

U avgustu je bivši šef Dairo Antonio Usuga David, zvani Otoneil, osuđen na 45 godina američkog zatvora zbog svoje uloge u vođenju operacije trgovine drogom. Takođe mu je naređeno da mu se oduzme 216 miliona dolara.

Nejasno je ko je trenutni vođa, pošto je fragmentacija grupe otežala identifikaciju glavnog vođe.

Bonus video:

00:42

RUŽIČASTI KOKAIN SA MIRISOM I UKUSOM JAGODE! Stručnjaci o efektima i dejstvu: To nije elitna droga, to je anestetik za konje!

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.