VOJNICI MU GINU, ON NAJAVIO JOŠ VEĆI HAOS: Nikad veći GUBITAK, a gledajte ŠTA Netanijahu PRIPREMA!
Benjamin Netanijahu, Foto: AP

palestina i izrael

VOJNICI MU GINU, ON NAJAVIO JOŠ VEĆI HAOS: Nikad veći GUBITAK, a gledajte ŠTA Netanijahu PRIPREMA!

Benjamin Netanijahu je i uprkos velikim gubicima spreman da nastavi ratovanje sa Palestinom

Objavljeno:

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu, ministar odbrane Joav Galant i treći član izraelskog Ratnog kabineta Beni Ganc su danas u zajedničkom video saopštenju najavili da će se rat nastaviti punom snagom uprkos jučerašnjoj pogibiji 24 vojnika.

"Mi saginjemo glave u znak sećanja na naše pale i ipak ni za trenutak ne prestajemo da težimo ka nezamenjivom cilju, postizanju potpune pobede. Zajedno ćemo se boriti i zajedno ćemo pobediti", rekao je Benjamin Netanijahu.

"Nastavljamo u ovom trenutku u duhu palih da završimo zadatak i učinimo sve što se traži. Naše snage su duboko u neprijateljskoj teritoriji, u Kan Junisu", rekao je ministar odbrane, ocenivši da je pogibija vojnika 24 vojnika, uključujući 21 rezervistu," težak udarac.

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahufoto: EPA-EFE/AMIR COHEN / POOL

Osvrćući se na severnu granicu sa Libanom Galant je rekao da se prati sve što se tamo dešava i da libanski "Hezbolah nastavlja da izaziva", ali da je Izrael spreman, da ne želi rat, ali je spreman za svaku situaciju u tom delu zemlje.

"Ovog jutra su sva naša srca slomljena suočena sa palima i porodicama" rekao je Ganc, bivši načelnik generalštaba, aludirajući na pogibiju vojnika u Pojasu Gaze i dodao da predstoji ispunjenje zadatka za koji su oni pali, da se osigura bezbednost Izraela,izraelske dece i budućnost zemlje.

On je najavio da će se to učiniti zajedno i da ne sumnja da bi poginuli očekivali nastavak.

Dvadeset četiri izraelska vojnika su poginula u Gazi u ponedeljak što je najveći bilans izraelskih vojnih žrtava u jednom danu tokom tri meseca rata.

1 / 9 Foto: EPA-EFE ATEF SAFADI

Izraelski vojni portparol je rekao da je 21 vojnik poginuo kada su dve zgrade u koje su podmetnute mine srušene kada su ekstremisti ispalili granate na obližnji tenk.

U lokalnim medijima je objavljeno da je eksploziv koji su podmetnuli vojnici prevremeno detoniran.

Pre toga je vojska saopštia da su tri vojnika ubijena u odvojenom napadu u Gazi.

Predsednik Izraela Isak Hercog izjavio je da je jutro danas bilo "nepodnošljivo teško", a Netanjhu je najavio nastavak borbe u Gazi do " apsolutne pobede" u trenutku kada raste pritisak na njegovu vladu da se uspostavi prekid vatre u ratu protiv Hamasa.

Bonus video:

09:28

AMERIKA U VELIKOM PROBLEMU?! Petronijević: Ukoliko se u Hagu dokaže da je IZRAEL IZVRŠIO GENOCID, pokrenuće se i ODGOVORNOST SAD-a

(Espreso/ Agencije/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.