DRAMA U AUSTRALIJI, AVION SE SRUŠIO NA DALEKOVODE! U nesreći poginuo muškarac i DESETOGODIŠNJE DETE (VIDEO)
Pad aviona u Australiji, Foto: Printscreen/Youtube/ 9 News Australia

JEZIVA NESREĆA

DRAMA U AUSTRALIJI, AVION SE SRUŠIO NA DALEKOVODE! U nesreći poginuo muškarac i DESETOGODIŠNJE DETE (VIDEO)

Avion se srušio na dalekovode oko 25 kilometara zapadno od grada Graftona

Objavljeno:

Najmanje dve osobe poginule su u avionskoj nesreći na severu Novog Južnog Velsa (NSV) u Australiji, saopštila je policija u utorak.

Avion se srušio na dalekovode oko 25 kilometara zapadno od grada Graftona.

"Veruje se da su dve osobe u letelici poginule. Policija radi na identifikaciji putnika u avionu", navodi se u saopštenju policije Novog Južnog Velsa.

Kako piše lokalni portal 9news.com.au, u avionu su stradali muškarac i dete. Letelica se zapalila nakon što je udarila u dalekovode u Lilidejlu kod Graftona, nešto iza 8.30 ujutro. Policija je rekla da su putnici čovek u tridesetim i dete mlađe od 10 godina.

"Letelica je prekinula dalekovod, a posledica toga je bila da se potom srušila na obale reke Klarens. Nažalost, avion se zapalio nakon udara" rekao je inspektor Aron van Šajk.

Veruje se da je letelica sinoć napustila Gould Koust, zaustavila se tokom noći na nepoznatoj lokaciji, da bi jutros nastavila svoj put. Policija je u saopštenju dodala da će sarađivati sa vazduhoplovnim vlastima na istrazi okolnosti nesreće.

Jedan od svedoka nesreće, medicinska sestra Keri Mank, bila je među prvima koja je došla na mesto nakon što je čula pad iz obližnjeg kampa u kojem je bila sa suprugom. Požurila je na mesto nesreće kako bi pružila pomoć.

"Čula sam glasan zvuk, otišli smo da ispitamo i shvatili da su blizu mesta na kojem smo kampovali dim i plamen. Namera mi je bila da odem i vidim da li možemo nekome da pomognemo, ako ima povređenih, ali kad sam stigla tamo bilo je jasno da ne mogu ništa da uradim sem da pozovem pomoć i uverim se da su svi ostali bezbedni" rekla je ona.

Bonus video:

00:16

Posle drugog pokušaja, avion iz Istanbula za Pariz, uspešno je sleteo na aerodrom Nikola Tesla

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.