JEMENSKI HUTI POTVRDILI DA SU GAĐALI BROD U CRVENOM MORU, PA ŽESTOKO ZAPRETILI: Ne planiraju da STANU...
Raketa, Ilustracija, Foto: Profimedia

DRAMA

JEMENSKI HUTI POTVRDILI DA SU GAĐALI BROD U CRVENOM MORU, PA ŽESTOKO ZAPRETILI: Ne planiraju da STANU...

Krstareća raketa ispaljena sa zemlje sa teritorije Jemena koju kontrolišu Huti pogodila je teretni brod

Objavljeno:

Jemenski pobunjenici Huti, koje podržava Iran, potvrdili su danas da su izveli vojnu operaciju protiv norveškog komercijalnog tankera "Strinda", koji je plovio Crvenim morem.

Pobunjenici su gađali tanker raketom nakon što je posada odbila da odgovori na sva upozorenja, rekao je portparol Huta u televizijskoj izjavi, prenosi Rojters. On je naveo da je grupa poslednjih dana uspela da ometa prolaz nekoliko brodova, delujući u znak podrške Palestincima.

Portparol Huta je zapretio da će ova organizacija nastaviti da blokira sve brodove koji idu ka izraelskim lukama, dok Izrael ne dozvoli ulazak hrane i medicinske pomoći u Pojas Gaze.

Krstareća raketa ispaljena sa zemlje sa teritorije Jemena koju kontrolišu Huti pogodila je teretni brod, izazvavši požar, ali žrtava nije bilo, rekla su dva vojna zvaničnika za Rojters.

Napad na tanker „Strinda“ dogodio se na oko 110 kilometara severno od moreuza Bab al-Mandab, sinoć oko 22.00 sata, rekao je jedan od zvaničnika. Američki razarač UŠ Mason je prvi pritekao u pomoć, dodali su zvaničnici.

Britanska novinska navodi da je u pitanju norveški tanker koji je prevozio hemikalije i sada je u sigurnoj luci. Posada tankera je bezbedna i nepovređena, a čini je 22 Indijca.

Huti su se umeštali u konflikt na Bliskom istoku od početka sukoba Izraela i Hamasa, napadajući brodove u Crvenom moru i ispaljujući dronove i projektile na Izrael.

Bonus video:

04:20

NETANJAHUA TEK ČEKA SUSRET S PRAVDOM Boško Jakšić: Podelio je Izrael kao svaki desničar, kakav god bude ishod rata, SUDIĆE MU SE

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.