ŽIVEO JE U PRIKOLICI BEZ KREVETA, A KAD JE UMRO OTKRIVENA ISTINA O NJEGOVOM ŽIVOTU: Meštani u ŠOKU zbog saznanja
Foto: EPA / MAST IRHAM

NEVEROVATNO

ŽIVEO JE U PRIKOLICI BEZ KREVETA, A KAD JE UMRO OTKRIVENA ISTINA O NJEGOVOM ŽIVOTU: Meštani u ŠOKU zbog saznanja

Često su ga viđali kako vozi svoju kosilicu do lokalne prodavnice, obučen u pohabanu odeću.

Objavljeno:

Čovek iz Nju Hempšira koji je živeo u nenameštenoj mobilnoj kući i vozio kosilicu po svom malom gradu umro je kao tajni multi-milioner i zaveštao svoje bogatstvo toj usko povezanoj zajednici, piše "New York Post".

Džefri Holt, koji je umro u junu u 82. godini, bio je poznat kao čuvar parka mobilnih kućica u Hinsdejlu gde je živeo u jedinici bez kompjutera ili televizora i kreveta sa nogama koje su prolazile kroz pod.

Holt je retko napuštao grad sa 4.200 stanovnika na granici Vermonta i Masačusetsa i nije imao automobil.

Često su ga viđali kako vozi svoju kosilicu do lokalne prodavnice, obučen u pohabanu odeću.

Edvin "Smoki" Smit, Holtsov najbolji prijatelj, bivši poslodavac i bivši poslanik republikanaca, saznao je neposredno pre smrti Holtsa da je taj razvedeni čovek bez dece napravio investicije koje su se na veliki način isplatile - u iznosu od 3,8 miliona dolara.

Beskućnik
foto: Pritnscreen

"Činilo se da ima ono što je želeo, ali nije želeo mnogo", rekao je.

Smit je sugerisao Holtu da misli na zajednicu, ali nikada nije očekivao da će ceo paušal uložiti u njenu kasu, uz uputstva da se potroši na obrazovanje, zdravlje, rekreaciju i kulturu.

"Bio sam nekako zapanjen kada sam saznao da je sve otišlo gradu", rekao je Smit.

Bio je omiljen u zajednici, gde je često radio čudne poslove za druge, ali ono što većina stanovnika nije znala jeste to da živi daleko ispod svojih mogućnosti.

"Mislim da je za Džefa košenje travnjaka bilo opuštanje", rekao je njegov fizioterapeut Džim Feri.

"Mislim da je to video kao uslugu ljudima do kojih mu je stalo, a to su bili ljudi u parku prikolica za koje mislim da su mu se zaista svideli jer nisu bili otmeni."

"Mislim da niko nije imao pojma da je bio toliko uspešan", rekao je Stiv Diorio, predsednik gradskog odbora koji je povremeno mahao Holtu iz automobila.

"Znam da nije imao puno porodice, ali bez obzira na to, ostaviti to gradu u kome je živeo… To je ogroman dar."

Gradski zvaničnici su raspravljali o tome kako najbolje iskoristiti značajnu donaciju, a organizacije su pozvane da se prijave za grantove.

Hinsdejl će "ostavljeni novac iskoristiti veoma štedljivo kao što je to činio gospodin Holt", rekla je Ketrin Linč, gradska administratorka.

Holt, bivši menadžer proizvodnje u mlinu za žito, prečešljavao je finansijske publikacije i ulagao je u komunikacioni zajednički fond pre dolaska digitalnog doba.

Njegova sestra, 81-godišnja Alison Holt iz Laguna Vudsa u Kaliforniji, rekla je da je Holt od svog oca naučio koliko je važno da se ne rasipa novac i investira.

"Džefri je imao smetnje u učenju. Imao je disleksiju", rekla je ona.

"Bio je veoma pametan na određene načine. Kada je u pitanju pisanje ili pravopis, on je bio izgubljen slučaj. A moj otac je bio profesor. Dakle, mislim da se Džef osećao kao da je razočarao mog oca. Ali možda je odbacivanje svog tog novca bio način da se takmičimo."

Holt, koji je služio u mornarici i sakupljao istorijske knjige i zapise kompozitora poput Hendla i Mocarta, nije razgovarao o novcu sa svojom sestrom, ali ju je često pitao da li joj nešto treba.

"Osećam se tako tužno što se nije malo prepustio", rekla je Alison, koja je takođe bez dece.

"Uvek mi je govorio da mu je glavni cilj u životu da se uveri da niko ništa ne primeti", rekla je ona i dodala da bi potom dodao "ili ćeš možda upasti u nevolje".

Bonus video: Nova poljoprivreda: Potraga za kvalitetom mleka

05:24

Nova poljoprivreda②: Potraga za kvalitetom mleka

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.