ODVELI DETE KOD ZUBARA, ONO POČELO DA SE TRESE I KRVARI: Umrlo je, a potez ovih lekara je šokirao SVE
Foto: Printscreen/Mustafa Hidayet Vahapoğlu

ŠTA JE OVO?!

ODVELI DETE KOD ZUBARA, ONO POČELO DA SE TRESE I KRVARI: Umrlo je, a potez ovih lekara je šokirao SVE

Lekari su pod opštom anestezijom izvadili jedan zub

Objavljeno:

Vlasti turske provincije Bursa zatvorile su jednu stomatološku kliniku na mesec dana i istražuju njene aktivnosti nakon smrti petogodišnjeg dečaka Deniza Sonmeza, ubrzo nakon što je bio kod lekara, objavio je list Hurijet.

Dečakovi roditelji Elena i Ajdin Sonmez rekli su policiji da su sina 10. novembra odveli na pregled u privatnu stomatološku kliniku, gde mu je dijagnostikovan karijes.

Lekari su pod opštom anestezijom izvadili jedan zub i stavili plombe na četiri zuba. Već tokom pregleda dete je počelo da krvari, temperatura mu je skočila i mališan je počeo da se trese.

Lekari su mu i pored svega samo prepisali lek i poslali ga kući.

Ubrzo se detetu stanje pogoršalo i roditelji su ga odvezli u državnu bolnicu, ali lekari nisu uspeli da ga spasu – dečak je 13. novembra preminuo od višestrukog otkazivanja organa usled nedostatka kiseonika.

Nadležni su bolnicu zapečatili na mesec dana od 16. novembra, a tužilaštvo je počelo istragu.

Roditelji dečaka su rekli da anesteziolog nije uradio nikakve testove pre anestezije i da je napustio kliniku ne čekajući da dete dođe sebi posle operacije.

Naveli su i da je cevčica ubačena u grlo deteta tokom operacije probila adenoid i krvarenje koje je usledilo mu je ispunilo pluća.

Bonus video

00:27

ZUBAR POKAZAO KOLIKO PASTE JE STVARNO POTREBNO ZA PRANJE ZUBA! Doktor postao HIT na TikToku, a video pregledalo 700.000 LJUDI! (VIDEO)

(Espreso/Hürriyet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.