OSUMNJIČENI ZA NAPAD U BRISELU PREMINUO NA INTENZIVNOJ NEZI!
Foto: Dursun Aydemir / AFP / Profimedia

UPUCAN U GRUDI

OSUMNJIČENI ZA NAPAD U BRISELU PREMINUO NA INTENZIVNOJ NEZI!

Policija je nekoliko komada oružja pronašla na mestu pretresa u Skarbeku, a neka su navodno pronađena u obližnjem parku

Objavljeno: 09:54h

Abdesalem L., koji je sinoć u terorističkom napadu u Briselu ubio dvoje švedskih navijača i ranio trećeg, umro je u bolnici od posledica jutrošnjeg vatrenog okršaja sa belgijskom policijom u kvartu Skarbek.

On je upucan u grudi i prebačen je na odeljenje intenzivne nege.

RTBF saznaje da je terorista preminuo u 9.30 minuta.

Anelis Verlinden, ministarka unutrašnjh poslova Belgije, objavila je jutros da je napadač "neutralisan" u Skarbeku, ne navodeći odmah identitet upucane osobe.

RTBF je potom preneo da su belgijske vlasti potvrdile da je "neutralisana osoba" Abdesalem L. (45), koji je osumnjičen za napad, a na društvenim mrežama pojavio se prvi snimak jutrošnje akcije belgijske policije.

- Taj čovek je trenutno na intenzivnoj nezi - kazao je Rudi Vervort, predsednik vlade regiona Brisel.

Belgijsko Federalno tužilaštvo je prethodno navelo da imaju "čvrstu pretpostavku" da je osoba koju je jutros upucala policija Abdesalem L., poreklom iz Tunisa, koji je osumnjičeni za napad.

Policija je nekoliko komada oružja pronašla na mestu pretresa u Skarbeku, a neka su navodno pronađena u obližnjem parku.

1 / 5 Foto: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP / Profimedia

RTBF podseća da je Abdesalem L. osumnjičen da je sinoć oko 19.15 sati u Briselu ispalio hice iz vatrenog oružja kojima je ubio dvoje Šveđana i ranio treću osobu, takođe iz Švedske, a ne vozača taksija, kako je ranije saopšteno.

Nacionalni krizni centar je zbog toga u glavnom gradu Belgije podigao nivo uzbune na maksimalni nivo 4.

Napad se desio na marginama fudbalske utakmice koju su reprezentacije Belgije i Švedske igrale u Briselu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

Bonus video:

02:53

POSTAJU TERORISTI SA 14 GODINA! Galijašević: Ulavnom ih vrbuju zapadne strukture, a u ovim državama BUJA MALOLETNČKI TERORIZAM

(Espreso/ RTBF)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.