OVO SU NAJNOVIJE INFORMACIJE O NAPADAČU IZ BRISELA! Pre 3 godine podneo zahtev ZA AZIL, pa...
Foto: X/NEWSALERTS GLOBAL

detalji

OVO SU NAJNOVIJE INFORMACIJE O NAPADAČU IZ BRISELA! Pre 3 godine podneo zahtev ZA AZIL, pa...

Državna sekretarka za azil i migracije Nikol de Mur rekla je da je osumnjičeni počinilac poreklom iz Tunisa i da je u novembru 2019. podneo zahtev za azil u Belgiji

Objavljeno: 07:57h

Osumnjičeni napadač terorističkog napada u Briselu je državljanin Tunisa koji je boravio u Belgiji ilegalno. Jutros u objavljeni novi detalji o njemu, dok policija pokušava da ga locira i uhapsi.

Abdesalem Lasoud (45) je ubio dvoje državljana Švedske i još jednu osobu ranio u ponedeljak uveče u centru Brisela.

Državna sekretarka za azil i migracije Nikol de Mur rekla je da je osumnjičeni počinilac poreklom iz Tunisa i da je u novembru 2019. podneo zahtev za azil u Belgiji.

Taj zahtev je odbijen u oktobru 2020. i nedugo zatim je nestao sa radara.

Dana 12. februara 2021. godine opština ga je uklonila iz nacionalnog registra. Čovek, takođe, nikada nije boravio u prihvatnom centru, tako da nikada nije mogao da bude lociran za prinudni povratak.

Brisel
foto: Dursun Aydemir / AFP / Profimedia

U martu 2021. sastavljen je nalog za deportaciju iz Belgije, ali pošto nisu mogli da ga lociraju, zahtev mu nikada nije uručen.

Pretpostavlja se da je u Belgiju stigao 2016. godine, kada je policija utvrdila da se želi vratiti i boriti za džihad.

Ništa konkretno nije učinjeno s tim informacijama jer je takvih izveštaja u to vreme bilo ‘dosta‘, rekao je ministar pravosuđa.

"Osoba je poznata policiji po sumnjivim radnjama, krijumčarenju ljudi, ilegalnom boravku i kao pretnja državnoj sigurnosti", pišu belgijski mediji.

Muškarac je navodno osuđen u Tunisu zbog prekršaja iz običajnog prava, a ne zbog terorizma, kako su ranije izvestili razni mediji.

Bonus video:

02:14

HEZBOLAH ULAZI U RAT AKO IZRAEL UĐE U GAZU?! Ljuban Karan: Vojna nadmoć je mač sa dve oštrice u urbanim uslovima, TUNELI OPASNI!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.