DA LI JE MASAKR U BRISELU POVEZAN SA SUKOBOM HAMASA I IZRAELA? Oglasilo se BELGIJSKO TUŽILAŠTVO!
Foto: Philip Reynaers / imago stock&people / Profimedia

"JOŠ NIKO NIJE UHAPŠEN"

DA LI JE MASAKR U BRISELU POVEZAN SA SUKOBOM HAMASA I IZRAELA? Oglasilo se BELGIJSKO TUŽILAŠTVO!

Zatvorene su dve metro stanice

Objavljeno: 23:41h

Trenutno je identifikovan jedan počinilac za pucnjavu u kojoj su večeras u Briselu poginule dve osobe, a ranjena je jedna.

- Istraga je u toku, još niko nije uhapšen. Na prvi pogled nema veze između napada u Briselu i situacije na Bliskom istoku - rekao je zamenik belgijskog državnog tužioca Erik van der Sipt i dodao:

"U ostalom možemo samo da potvrdimo da se preduzimaju sve neophodne mere bezbednosti kako bi se obezbedila bezbednost navijača na stadionu. Osumnjičeni je Tunižanin čiji su inicijali L.A., rođen 1. septembra 1978. Tražilac je azila od 2019. Ima 45 godina. Živi u Šerbeku".

Brisel
Briselfoto: Dursun Aydemir / AFP / Profimedia

Napadač u bekstvu

O pucnjavi je govorio portparol federalnog tužilaštva Erik Van Dujs koji je rekao da je osumnjičeni, koji je jedini identifikovani napadač, i dalje je u bekstvu. Portparol savetuje stanovnicima Brisela da se vrate ili ostanu kod kuće dok čekaju da osumnjičeni bude uhapšen. Na meti vatrenog oružja u centru Brisela u ponedeljak uveče su bile tri osobe, pri čemu su dve osobe poginule. Treća žrtva, taksista, sada je van životne opasnosti.

Zatvorene dve metro stanice

Zatvorene su dve metro stanice, Boduen i Hejsel, na linijama 2 i 6, po naređenju policije. Tramvajski saobraćaj se prekida između Belgije i Lemonijea, takođe po naređenju policije.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.