BESNI KONOBAR GANJAO BOGATOG ITALIJANA NA ULICI ZBOG BAKŠIŠA: Nije mu odgovarala CIFRA, a vama će se SLOŠITI od nje
Konobar u restoranu, Foto: Profimedia

DRAMA

BESNI KONOBAR GANJAO BOGATOG ITALIJANA NA ULICI ZBOG BAKŠIŠA: Nije mu odgovarala CIFRA, a vama će se SLOŠITI od nje

Kakva je to napojnica?

Objavljeno:

Jedan "vrlo bogati Italijan", kako ga opisuje Dejli Mejl, ostao je ogorčen nakon što ga je navodno ganjao besni konobar u Sen Tropeu, jer je ostavio samo 500 evra napojnice.

Incident se dogodio u jednom restoranu čije ime nije otkriveno, a konobar ga je navodno ganjao sve do parkirališta u glamuroznom letovalištu na francuskoj rivijeri, pa mu je prigovorio da to „nije dovoljno“.

Rekao mu je neka se vrati unutra i plati još 500 evra kako bi dostigao „minimalni“ iznos napojnice od 1.000 evra, pišu lokalni mediji, a prenosi Jutarnji list.

„Mislio je da je ispao velikodušan, jer je ostavio 500 evra napojnice, a umesto toga je progonjen. Konobar mu je rekao da to nije dovoljno i da bi mogao malo da se potrudi i ostavi do 1.000 evra, jer bi to bilo blizu 20 odsto ukupnog iznosa njegovog računa“, rekao je prijatelj užasnutog Italijana.

Italijan je bio toliko uvređen zbog tog incidenta da je navodno rekao svom prijatelju da više nikada ne želi da kroči u Sen Trope.

Nezadovoljstvo Sen Tropeom već neko vreme vlada među turistima, a neki od njih podelili su svoje priče o tome kako su neki restorani tražili od njih da minimalno potroše 1.500 evra, dok se u drugim delovima francuske rivijere očekuje da će kupci potrošiti najmanje 10.000 evra.

„Jedno veče jedan restoran koji nam je dobro poznat zahtevao je minimalnu potrošnju od 1.500 evra po osobi“, rekao je jedan gost za lokalne novine i dodao da se verovatno neće vratiti u Sen Trope.

Jednoj porodici koja je posetila restoran južno od tog grada, osoblje je napomenulo da minimalna potrošnja za njihovim stolom iznosi 100.000 evra. Takođe se navodi da osoblje restorana proverava svoje goste, pa ako otkriju da ranije nisu dali dobru napojnicu, ne dozvoljavaju im ponovnu rezervaciju stola, prenela je „Repubblica“.

Konobar, Kafić, Kafa, Usluga
foto: Profimedia

Gradonačelnica Sen Tropea, Silvi Siri, rekla je da je pozvala vlasnike lokalnih restorana na sastanak krajem letne sezone kako bi se „rešili“ stare prakse i „dočekali goste na dostojanstveniji način“.

„Njihova sadašnja praksa je slična iznudi, to je oblik reketiranja“, kazala je Siri.

To je samo jedan od primera vrtoglavo visokih troškova koji goste dočekaju u barovima i restoranima na nekim od najekskluzivnijih evropskih letovališta. Tako je jednim gostima nedavno naređeno da u restoranu u Palermu na Siciliji moraju da plate dodatnih 20 evra za rezanje rođendanske torte koju su sami doneli.

U jednom drugom italijanskom restoranu gostima su naplatili dva evra za posluživanje dodatnog praznog tanjira kako bi njihova ćerka mogla da proba testeninu. Vlasnica restorana pravdala se za „The Times“ da je ta naknada logična s obzirom na to da više tanjira znači više posla.

Jedan par je zatražio dodatnu kašičicu i za to morao da plati dodatnih 1,50 evra, a na jezeru Komo gosti su morali da plate dodatnih dva evra, jer im je osoblje iseklo naručeni sendvič.

Bonus video:

04:37

ZBOG 30 EVRA MANJE ZA LETOVANJE U GRČKOJ POSTAJU ŽRTVE PREVARANATA! Vlasnik agencije: Ovako ćete prepoznati da NEŠTO NIJE U REDU

(Espreso/ Jurarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.